Logo EuroSail
slide-NL-1-01
slide-NL-2-01
slide-NL-3-01

Reisinformatie

 • Wat houdt een fiets-vaar-vakantie in?

  ’s Morgens wordt een gevarieerd ontbijt geserveerd en maakt u uw eigen lunchpakket voor die dag klaar (sandwiches, fruit en iets te drinken). Doorgaans verlaat u tussen 8:30 en 9:30 uur het schip, dat vervolgens naar de volgende bestemming vaart. Ondertussen fietst u uw geplande route, veelal over rustige wegen of fietspaden en langs de mooiste plekjes. De dagelijkse fietsafstanden variëren – afhankelijk van uw reis – van ca. 25 tot 60 kilometer. Elke dag weer kunt u tal van bezienswaardigheden bezoeken, neem de tijd om de mooie steden en dorpen te bekijken, geniet van een pauze op het terras of bezoek een van de vele musea op de route. Aan het einde van uw fietsdag begroet de crew u aan boord van uw meevarende hotel met koffie, thee en iets lekkers, waar u ervaringen kunt uitwisselen met de medepassagiers.

  Hebt u een dag geen zin om te fietsen? Blijf dan aan boord van het schip om te genieten van het landschap, zoek een lekker plekje op het zonnedek of in de salon. Dat is nu juist wat een fiets-vaar-vakantie zo bijzonder maakt!

  ’s Avonds wordt aan boord een heerlijk driegangendiner geserveerd. Diverse drankjes (o.a. bier, wijn, water, frisdrank etc.) zijn tegen betaling aan de bar verkrijgbaar. De avond kunt u in de salon, aan de bar of buiten aan dek van het schip doorbrengen. De reisleiding organiseert een voorbespreking voor de fietstocht van de volgende dag en biedt een aantal keren ’s avonds een stadswandeling aan. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. De ligplaatsen van de schepen bevinden zich meestal in of dichtbij het centrum van een stad of dorp. Bezienswaardigheden, attracties, musea en ook winkels zijn daarom vrijwel altijd op loop- of fietsafstand.

  Tijdens een fiets-vaar-vakantie reist uw hotelkamer met u mee. Op deze manier hoeft u niet elke dag van de ene naar de andere hotelkamer te verhuizen en het dagelijkse in- en uitpakken van uw koffers blijft achterwege. U overnacht elke nacht in hetzelfde bed, maar heeft elke dag een ander uitzicht!

 • Groepsboekingen

  Het is ook mogelijk met familie of vrienden een compleet schip te huren. Wij spreken dan van een groepsboeking en maken voor u een programma op maat. Wilt u meer fietsen? Of minder? Wilt u meer tijd doorbrengen in een bepaalde stad? Dat is allemaal bespreekbaar.

  Ook als u helemaal niet wilt fietsen, kunt u een schip boeken. Het schip is dan het vervoermiddel, gecombineerd met een bus of het openbaar vervoer. De nadruk ligt dan – meer dan bij de fietsreizen – op de geschiedenis en cultuur. Er worden excursies georganiseerd en rondleidingen door de steden.

   Informatie over groepsboekingen

  Wilt u meer informatie ontvangen over de groepsboekingen? Vul dan het formulier aan de rechter zijde in!

  Routes

  Schepen door heel Europa 
  Nederland en België zijn natuurlijk landen bij uitstek voor een fijne fiets- vaar-vakantie. Het is vlak en vrijwel overal zijn er vrij liggende fietspaden. Veel van de historische steden liggen aan het water en de schepen meren af op loopafstand van het stadscentrum. Buiten de steden treft u een sterk afwisselend landschap en veel bezienswaardigheden zoals de beroemde Keukenhof, openluchtmuseum de Zaanse Schans en het Nationaal park de Hoge Veluwe.

  Voor wie ook wel eens buiten Nederland en België wil deelnemen aan een fiets-vaarvakantie, organiseert Eurosail Travel reizen in Duitsland, Frankrijk en Italië. Zo is de Iris bijvoorbeeld te vinden op de rivier de Moezel in Duitsland en Frankrijk. Langs deze romantische rivier, met haar gastvrije wijndorpen, eeuwenoude steden en imposante burchten, ligt een prachtig fietspad.
  De Fleur is precies op maat gebouwd voor de kleine Franse kanalen en sluizen en vaart sinds 2002 door heel Frankrijk. Voor wie van het onaangetaste Franse landschap houdt, van lekker eten en een goed glas wijn, is een reis op de Fleur een goede keuze.

  Op de Ave Maria en de Vita Pugna kunt u deelnemen aan een unieke reis door de Po vallei in Italië, die eindigt in Venetië.

 • Fietsen, Ebikes en helmen

  Tijdens de reizen van Eurosail kunt u een fiets huren.  Deze fietshuur is niet in de reissom inbegrepen. Het is afhankelijk van de reis welke fiets we precies voor u beschikbaar hebben. Op onze reizen in Provence en Italië gebruiken we fietsen met  24 versnellingen.  Voor de overige reizen gebruiken we meestal fietsen met 8 of 11 versnellingen van het Duitse merk Gudereit. Fietstassen zijn standaard op de fiets aanwezig. Op verzoek leveren wij kinderfietsen, kinderzitjes en voor kinderen tussen 4 en 8 jaar zijn er “slipstreamers” verkrijgbaar (aanhangfiets). Soms kan ook een tandem worden gehuurd mits tijdig tevoren besteld.

  De ruimte op onze schepen om fietsen mee te nemen is beperkt. Daarom is het alleen mogelijk uw eigen fiets mee te nemen als daar dringende medische redenen voor zijn, en alleen na overleg.

  De rederij/scheepseigenaar, bemanning en organisator zijn in dit geval niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of schade.

  Elektrische fietsen / e-bikes

  Op de meeste reizen zijn tegen meerprijs elektrische fietsen (e-bikes) te huur, echter in beperkte aantallen: boek deze daarom tijdig. Tijdens een aantal reizen kunt u uw eigen elektrische fiets meenemen en de accu aan boord van het schip opladen. Vraag s.v.p. vóór boeking of dit op de reis van uw keuze mogelijk is.

  Fietshelm

  Hoewel het dragen van een fietshelm in Europa niet verplicht is, bevelen wij dat wel aan. Op de meeste schepen zijn helmen aan boord, die u soms gratis kunt gebruiken, soms tegen betaling van € 10,- of € 15,- per week.

  Fietsverzekering

  Onze fietsen zijn allemaal voorzien van een goed slot. Voor eventuele beschadiging of diefstal bent u niet aansprakelijk, behalve wanneer de fiets tijdens een fietstocht wordt gestolen, omdat u de fiets niet op slot had gezet.

 • Gidsen en bemanning

  Gidsen

  Op uw fietstochten zult u begeleid worden door een ervaren gids, die de omgeving goed kent, de taal van het gebied spreekt en u met groot enthousiasme de bezienswaardigheden zal laten zien.

  Op de meeste reizen van Eurosail gaan 2 gidsen mee. Dat maakt het mogelijk om dagelijks een kortere en langere fietstocht aan te bieden.

  Elke avond, na het avondeten, wordt de fietstocht voor de volgende dag besproken. Vaak neemt de gids u daarna nog mee voor een avondwandeling.

  Ook kan de gids eventuele problemen aan de fietsen, die zich onderweg voordoen, verhelpen.

  Maar u hoeft niet met per sé met de groep te fietsen. Er zijn gedetailleerde kaarten aan boord, zodat u ook uw eigen route kunt plannen.  En terwijl u naar met de fiets onderweg bent, vaart het schip naar de volgende bestemming.

  Bemanning

  Het is afhankelijk van welke tour u kiest, welke schipper, kok of gids u zult aantreffen. Waar u van op aan kunt, is dat u steeds bekwame en enthousiaste mensen zult ontmoeten.

  De koks zullen u verrassen met bijzondere gerechten, steeds gemaakt van verse producten.

  De schipper zal u gastvrij aan boord ontvangen en u met plezier vertellen over de charmes van het varen.

  Kortom: de bemanningen van de schepen van Eurosail zullen er alles aan doen om u een plezierige vakantie te bezorgen en uw verwachtingen te overtreffen.

 • Moeilijkheidsgraad van de fietstochten

  Moeilijkheidsgraad van de fietstochten

  De meeste reizen zijn geclassificeerd als gemakkelijk. Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede basisconditie en met een goede controle over de fiets. Het landschap is meestal vlak en we maken zoveel mogelijk gebruik van vrij liggende fietspaden of rustige landweggetjes.

  Desondanks is er wel verschil in de moeilijkheidsgraad van de fietstochten. Daarom gebruiken we 3 niveaus om aan te geven hoe u de zwaarte van de reis kunt beoordelen.

  Bent u er niet zeker van welk niveau voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op voor advies.

  Niveau 1 – gemakkelijk

  De lichtste fietsvakantie; over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.

  Niveau 2 – relaxed

  Rustige en relaxte fietstochten met dag afstanden tot maximaal 50 km.

  U brengt ongeveer 5 uur per dag op de fiets door. Soms komen korte hellingen voor met hoogteverschillen tot ± 100 meter.

  Niveau 3 – actief

  Sommige tochten zijn wat zwaarder. De dag afstanden zijn nog altijd maximaal 50 km. Zo af en toe komen iets langere en steilere hellingen voor met hoogteverschillen tot ± 200 meter.

  Waarom een goede basis conditie belangrijk is

  Op veel stukken van de route zijn er aparte fietspaden, maar soms moeten we de weg delen met het autoverkeer en moeten we drukke kruispunten over steken. Een goede fysieke conditie is belangrijk, omdat we elke dag tussen de 40 km en 60 km fietsen en het is niet altijd mogelijk om halverwege weer aan boord te gaan. Bovendien is het niet altijd zonnig en rustig weer. Ook onder slechtere weersomstandigheden moet u zich veilig voelen en in staat zijn om de afstand af te leggen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om een dag aan boord te blijven en wat extra rust te nemen. In geval van fysieke en medische bijzonderheden raden wij u aan een arts te raadplegen en ons indien nodig te informeren.

 • Excursies

  Onderweg wordt regelmatig een bezoekje gebracht aan b.v. een wijnkelder, een museum, een kasteel, een kaasmakerij e.d. De entree kosten voor deze bezoekjes zijn niet allemaal bij uw reisprijs inbegrepen en moeten aan boord met de gids worden afgerekend. Als u alles mee wilt doen, moet u rekenen op ca. 30 euro extra kosten per week.

  Sommige entree kosten zijn wel inbegrepen in de prijs. U kunt die informatie vinden bij de beschrijving van de verschillende reizen.

 • Internet

  Op al onze schepen is Wi-Fi aan boord. U ontvangt op elk apparaat (smartphone, laptop, etc.) een bundel van 100 MB per dag gratis. Extra data bundels kunt u kopen met uw credit card of via PayPal. De bemanning kan u daarbij helpen.
  Houdt u er rekening mee dat u niet altijd toegang kan krijgen tot het internet omdat we werken met mobiele verbindingen en er op sommige locaties eenvoudig geen stabiel internet signaal beschikbaar is.

 • Reisgezelschap

  De meeste van onze gasten komen uit landen waar Engels gesproken wordt en een groot deel van onze gasten zijn ouder dan 50 jaar. Maar we hebben ook gasten uit Europese laden, zoals Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Italië.

  Omdat de groepen altijd klein zijn ( gemiddeld 20 gasten) heeft u volop gelegenheid uw mede reizigers goed te leren kennen en vriendschap te sluiten met elkaar, de gidsen en de bemanning.

 • Hotel reserveren

  Vaak is het verstandig om vooraf aan de reis een hotelovernachting te boeken. Zo bent u er zeker van dat u op tijd aan boord kunt zijn.
  Op sommige reizen vertrekt het schip meteen na aankomst van de gasten de haven. Dan is het extra belangrijk dat u op tijd arriveert.
  ( link naar externe website, Eurosail is niet de aanbiedende partij).

 • Annulering

  Annulering door de reiziger

  Annuleringskosten
  Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, is de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd bij annulering:
  meer dan 84 dagen voor vertrekdatum          10 %
  84 tot 42 dagen voor vertrekdatum                 30 %
  42 tot 28 dagen voor vertrekdatum                 60 %
  28 tot 1 dag(en) voor vertrekdatum                 90 %
  op vertrekdatum of later                                    100 %
  telkens in % van de overeengekomen reis­som.

  Deelannulering
  A.Indien een reiziger uit een reisgezelschap zijn overeenkomst voor een gezamenlijk verblijf in een hotel, appartement, vakantiewoning of andere accommodatie annuleert, is hij annuleringskosten verschuldigd.
  B. Als de grootte van het resterende gezelschap in de prijstabel voor deze accommodatie voorkomt, doet de reisorganisator aan de overblijvende reiziger(s) een bij de nieuwe groepsgrootte passend wijzigingsvoorstel voor dezelfde periode en in dezelfde accommodatie.
  C. Voor de sub b. bedoelde reiziger(s) wordt de reissom gewijzigd conform de prijstabel. Voor de betaling van de gewijzigde reissom zullen de normale betalingsregels van artikel 3 gelden.
  D. Indien het wijzigingsaanbod niet mogelijk is of niet geaccepteerd wordt zijn alle overeenkomsten geannuleerd en alle reizigers annuleringsgeld verschuldigd.
  E. Het totaalbedrag van annuleringsgeld en gewijzigde reissom(men) zal het totaal van de reissommen van de oorspronkelijke reizigers nooit te boven gaan. Een eventueel overschot wordt op nieuwe reissommen in mindering gebracht.

  Minder schade
  De reiziger die de reis annuleert, is gehouden de annuleringskosten conform het bepaalde in de vorige leden te voldoen, tenzij hij gemotiveerd aangeeft waarom de schade van de reisorganisator lager is uitgevallen. In dat geval zal de reisorganisator deze lagere schade in rekening brengen. Onder schade wordt verstaan geleden verlies en gederfde winst.

  Buiten kantooruren
  Annuleringen buiten kantooruren worden geacht te zijn verricht op de eerstvolgende werkdag.

  In-de-plaatsstelling
  In geval geen annulering plaatsvindt, maar de reiziger voor in-de-plaatsstelling kiest, is artikel 8 van toepassing.

  Wijziging door de reisorganisator

  1. a. De reisorganisator heeft het recht de overeengekomen dienstverlening te wijzigen wegens gewichtige omstandigheden als nader omschreven in artikel 10 lid 2. Deze deelt hij binnen 72 uur (3 werkdagen) aan de reiziger mee, nadat de reisorganisator van de wijziging op de hoogte is gesteld. Vanaf 10 dagen voor vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het verblijf) deelt hij deze binnen 24 uur mee.
  b. Als de wijziging één of meer wezenlijke punten betreft kan de reiziger de wijziging(en) afwijzen.
  c. Als de wijziging één of meer niet wezenlijke punten betreft kan de reiziger de wijziging slechts afwijzen indien de wijziging hem tot nadeel van meer dan geringe betekenis strekt.
  d. Indien de reisorganisator door de wijziging geld bespaart, heeft de reiziger voor zijn deel recht op die besparing.

  2. a. In geval van wijziging doet de reisorganisator de reiziger indien mogelijk een alternatief aanbod. Dit doet hij binnen 72 uur (3 werkdagen). Vanaf 10 dagen voor vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag).
  b. Het alternatieve aanbod dient minstens gelijkwaardig te zijn. De gelijkwaardigheid van alternatieve accommodatie moet worden beoordeeld naar objectieve maatstaven en dient te worden bepaald naar de volgende omstandigheden die uit het vervangende aanbod moeten blijken:
  − de situering van de accommodatie;
  − de aard en klasse van de accommodatie;
  − de faciliteiten die de accommodatie verder biedt.
  Bij de hier bedoelde beoordeling moet rekening worden gehouden met:
  − de samenstelling van het reisgezelschap;
  − de aan de reisorganisator bekendgemaakte en door hem
  schriftelijk bevestigde bijzondere eigenschappen of omstandig-
  heden van de betrokken reiziger(s) die door de reiziger(s) als
  van wezenlijk belang zijn opgegeven;
  − de door de reiziger verlangde afwijkingen van het programma
  of toevoeging daaraan, die door de reisorganisator schriftelijk
  voor akkoord zijn bevestigd.

  3. a. De reiziger die gebruik maakt van zijn recht om de wijziging of alternatief aanbod ingevolge de vorige leden af te wijzen, moet dit binnen 72 uur (3 werkdagen) na ontvangst van het bericht over de wijziging of van het alternatieve aanbod kenbaar maken. Vanaf 10 dagen voor vertrek geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag).
  b. In dat geval heeft de reisorganisator het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen. Hij moet – op straffe van verval – van dit recht gebruik maken binnen 72 uur (3 werkdagen) na ontvangst van de afwijzing door de reiziger. Vanaf 10 dagen voor vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag).
  De reiziger heeft in dat geval recht op kwijtschelding of teruggave van de reissom (of, indien de reis reeds ten dele is genoten, op teruggave van een evenredig deel daarvan) binnen 2 weken, onverminderd zijn eventuele recht op schadevergoeding als bedoeld in lid 4.

  4. a. Indien de oorzaak van de wijziging aan de reisorganisator kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade van de reiziger voor rekening van de reisorganisator. Of zulks het geval is, wordt bepaald aan de hand van art.12.
  b. Indien de oorzaak van de wijziging aan de reiziger kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade voor rekening van de reiziger.
  c. Indien de oorzaak van de wijziging noch aan de reiziger noch aan de reisorganisator kan worden toegerekend, dragen partijen ieder hun eigen schade zoals uitgewerkt in artikel 13.

  5. Indien na aanvang van de overeengekomen reis een belangrijk gedeelte van de diensten, waarop de overeenkomst betrekking heeft, niet kan worden verleend, zorgt de reisorganisator ervoor dat passende, alternatieve regelingen worden getroffen met het oog op continuering van de reis. Zie voor de kosten daarvan artikel 13.
  Indien dergelijke regelingen niet mogelijk zijn, verstrekt de reisorganisator de reizigers indien nodig een gelijkwaardig vervoermiddel dat hen terug brengt naar de plaats van vertrek dan wel een andere met de reiziger(s) overeengekomen plaats van terugkeer. Zie voor de kosten daarvan artikel 13.

  6. De reisorganisator is, onverminderd het bepaalde in artikel 15, verplicht de reiziger te informeren over een door hem doorgevoerde wijziging in de vertrektijd.
  Deze verplichting geldt ten aanzien van de terugreis niet jegens reizigers die hebben geboekt voor uitsluitend vervoer en/of van wie het verblijfsadres niet bekend is.

  Opzegging door de reisorganisator

  1. De reisorganisator heeft het recht de overeenkomst op te zeggen wegens gewichtige omstandigheden.
  2. Onder gewichtige omstandigheden worden verstaan omstandigheden die van zodanige aard zijn dat verdere gebondenheid van de reisorganisator aan de overeenkomst in redelijkheid niet kan worden gevergd.
  3. Een op de overeenkomst betrekking hebbende dekkings-beperking van het Calamiteitenfonds Reizen is een gewichtige omstandigheid.
  4. a. Indien de oorzaak van de opzegging aan de reiziger kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade voor rekening van de reiziger.
  b. Indien de oorzaak van de opzegging aan de reisorganisator kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade voor rekening van de reisorganisator. Of dit het geval is, wordt bepaald aan de hand van artikel 12.
  c. Indien de oorzaak van de opzegging noch aan de reiziger noch aan de reisorganisator kan worden toegerekend, dragen partijen ieder hun eigen schade zoals uitgewerkt in artikel 13.
  5. Indien de reisorganisator door de opzegging geld bespaart, heeft de reiziger voor zijn deel recht op die besparing.

 • Reservation info

  Hoe werkt het boekingsproces op deze website?

  Elk reisprogramma heeft een eigen detailpagina. Aan de linkerzijde vindt u uitgebreide reisinformatie en foto’s. Aan de rechterzijde vindt u de beschikbare accommodatie (huttype). Door te klikken op een huttype verschijnt direct hieronder een kalender met de beschikbare data inclusief de prijs per persoon. Selecteer de gewenste datum en klik op de groene pijl onderaan om de reis te reserveren.

  Stap 1: Reserveringsproces
  In een nieuw geopend venster vindt aan de rechterzijde een overzicht van de gekozen reis.
  Vul linksboven het aantal personen in. Ook kunt u op deze pagina een huurfiets reserveren, menuwensen doorgeven en één of meerdere verzekeringen aanvinken.
  Aan de rechterzijde wordt de totale prijs van de reservering (inclusief €15,- reserveringskosten) berekend.
  Klik op Volgende voor stap 2.

  Stap 2: Persoonlijke gegevens
  Hier vult u uw gegevens in, zoals naam en adres.
  Klik op Volgende voor stap 3.

  Stap 3: Overzicht
  Hier staan uw persoonlijke gegevens en het prijsoverzicht. Indien u iets wilt wijzigen, klikt u op stap 2 of 1.
  Zijn de gegevens correct, vink dan het vakje aan voor de ALGEMENE VOORWAARDEN. Ook kunt u zich hier aanmelden op de nieuwsbrief van Boat Bike Tours. U ontvangt dan gemiddeld 1x per maand de nieuwsbrief met last-minutes, nieuwe reizen en andere nieuwtjes.
  Klik op de groene knop ‘Boeking afronden’ om uw boeking definitief te maken.

  U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw boeking.
  Wij ontvangen uw reserveringsaanvraag. We controleren eerst de beschikbaarheid waarna u een reisbevestiging en factuur per e-mail ontvangt. U kunt deze factuur on-line via I-deal of bankoverschrijving betalen. Ook kunt u per credit card betalen (toeslag 3%).

  Na boeking ontvangt u een reisbevestiging en een factuur. In het algemeen dient u bij boeking een aanbetaling van 40% van de reissom en ca. zes weken voor begin van uw reis de resterende 60% te voldoen. Details vindt u op uw reisbevestiging.

  Bedenktijd
  Aangezien wij de algemene voorwaarden van Thuiswinkel.org hanteren, heeft u automatisch maximaal 14 dagen bedenktijd, de bedenktermijn start wanneer u een bevestiging heeft ontvangen. Binnen deze termijn kunt u reserveringen die via deze website zijn gemaakt kosteloos annuleren.
  Wil je gebruikmaken van de herroeping voel dan het herroepingsformulier in. Het betaalde bedrag wordt binnen 14 dagen retourneert. Daarbij zijn er geen extra kosten die in rekening gebracht worden. Graag duidelijk aangeven wanneer de bedenktermijn start. Dat is op het moment dat de consument de boeking op de website plaatst

  Reserveringskosten
  Naast de reissom betaalt u €15,- reserveringskosten per boeking. Deze kosten worden aan het einde van het reserveringsproces toegevoegd.

  BTW
  Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Bekijk hier onze ALGEMENE VOORWAARDEN

 • Reisverzekering

  Wij raden u aan – indien u geen doorlopende verzekering hebt – na te gaan of u bij boeking van één van onze reizen een ongevallen-, bagage- en/of annuleringsverzekering af wilt sluiten. Let u er s.v.p. op dat verzekeringsmaatschappijen in de meeste gevallen eisen dat een annuleringsverzekering bij of zeer kort na boeking wordt afgesloten.

  Lees hier meer over de Europeesche verzekeringen.