Logo EuroSail
slide-NL-1-01
slide-NL-2-01
slide-NL-3-01

Nederland en België: Amsterdam – Brugge of vv

Duration: 7 Dagen
Price: Vanaf € 950
Level: Gemakkelijk
 • Vlaamse gezelligheid en geschiedenis

  Tijdens deze reis staan de historische Vlaamse steden Antwerpen, Gent en Brugge centraal. Maar voor we daar arriveren maken we kennis met een heel mooi stukje Nederland. U fietst langs de bochtige rivier de Vecht met imposante herenhuizen op de oevers en u fietst langs de windmolens van Kinderdijk. Vanuit Willemstad, een vestingstadje aan het Haringvliet, zetten we koers richting België. Daar overnachten we in Antwerpen, de stad van de schilder Rubens, wiens schilderijen u kunt bewonderen in de kathedraal. U fietst van Antwerpen naar Gent langs de mooie getijde rivier de Neerschelde, om daar in het oude centrum de sfeer te proeven uit vroeger dagen. Bezienswaardig zijn het Belfort en de St, Baafs kathedraal met het beroemde drieluik van de schilder Jan van Eyck. Einddoel van deze reis is Brugge, wat met zijn pittoreske stadscentrum wellicht de mooiste is van de historische Vlaamse steden.

  Route: Amsterdam – Vianen – Dordrecht – Tholen –  Antwerpen – Dendermonde – Gent – Brugge

  NB: Vanaf 18 personen gaat er een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere  fietstocht.

   

 • Beschikbare data in 2018:
  Amsterdam – Brugge (Fiep)
  Brugge – Amsterdam (Fiep
  Brugge – Amsterdam (Fleur)
  Toeslag éénpersoonskamer op aanvraag
  19 Mei / 21 Juli
  11 Augustus
  13 Oktober
   € 1.050
  €1.050
  € 950

 • Schip Fiep (24 passagiers / 12 hutten)                   Premium

  In 2000 is de Fiep (toen nog Anna Cornelia) van vrachtschip omgebouwd in een modern en ruim opgezet passagiersschip, speciaal voor fiets-vaarvakanties in Nederland en België. Sinds het najaar van 2012 heeft het schip een nieuwe eigenaar en een nieuwe naam. Het schip is in de winter van 2012/2013 geheel gerenoveerd en wordt sindsdien onder de naam Fiep door haar trotse nieuwe eigenaar Harrie Wagt geëxploiteerd. Harrie en zijn bemanning zullen er alles aan doen om u een plezierige vakantie te bezorgen en uw verwachtingen te overtreffen. De Fiep biedt plaats aan maximaal 24 gasten.
  De Fiep heeft twee verdiepingen met boven de salon, een ruime zithoek met een breedbeeld TV, een gezellige bar en een groot zonnedek. Het zonnedek is de aangewezen plaats voor het drinken van een kopje koffie of een aperitief. Benedendeks is de geklimatiseerde eetzaal, waar de heerlijke maaltijden worden geserveerd. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding.
  Benedendeks beschikt de Fiep over 12 comfortabele gastenhutten. 10 twee-persoonshutten (10 m2, aparte bedden) en 2 kleinere hutten (8 m2, met split level bedden). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. De ramen kunnen worden geopend en de hutten hebben centrale verwarming en airconditioning. En in elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

  Schip Fleur (20 passagiers / 10 hutten)                 Premium

  De Fleur is in 2002 in de vaart gekomen. Dit mooi gelijnde, met smaak omgebouwde passagiersschip,  is  precies op maat gebouwd voor de kleine Franse kanalen en sluizen en vaart sinds 2002 door heel Frankrijk. Reint Dragt is al vele jaren de eigenaar. Deze jarenlange ervaring en betrokkenheid  vindt u terug in elk detail en staat borg voor een plezierige vakantie. De Fleur kan maximaal 20 gasten meenemen op haar tochten over de Franse waterwegen.
  De Fleur heeft twee verdiepingen met boven de salon, een ruime zithoek, een gezellige bar en een zonnedek. Het zonnedek is de aangewezen plaats voor het drinken van een kopje koffie of een aperitief. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding. De salon is voorzien van centrale verwarming en airconditioning.
  Benedendeks beschikt de Fleur over 10 comfortabele gastenhutten (8 m2, aparte bedden). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. Ook de hutten hebben centrale verwarming en airconditioning. En in elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

   

 • Dag 1 (Za): Amsterdam – Vianen

  Fietstocht: ca 15 km
  13.00 uur Aankomst
  13.30 uur Informatie en introductie van de bemanning
  14.00 uur We vertrekken per schip naar Nigtevecht. Daar start een korte fietstocht langs de bochtige rivier de Vecht naar Breukelen. Aan het einde van de middag brengt het schip ons naar Vianen, een klein vestingstadje aan de rivier de Lek.
  18.15 uur Welkomstdrankje
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling

  Dag 2 (Zo): Vianen – Dordrecht
  Fietstocht: ca 50 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur In de ochtend fietsen we een mooie route naar Schoonhoven, de zilverstad. Vanaf Schoonhoven fietsen we door de Alblasserwaard naar Kinderdijk. Daar verschijnt een imposante rij grote windmolens, die gebouwd zijn om de Alblasserwaard droog te pompen.
  Daarna varen we gezamenlijk naar Dordrecht, een van de oudste steden van Nederland en een belangrijk knooppunt van vaarwegen. We overnachten in de historische Wolwevershaven.
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling

  Dag 3 (Ma): Dordrecht – Tholen
  Fietstocht: ca 35 km of 50 km
  8.00 uur Tijdens het ontbijt varen we naar Willemstad een oud vestingstadje aan het Haringvliet.
  10.30 uur Vandaar fietsen we langs het imposante sluizenkomplex ‘de Volkerak’ naar Tholen. Tholen was eens een eiland temidden van de grote Zeeuwse stromen, waar veel mensen van de visvangst leefden. Tegenwoordig is Tholen op verschillende manieren met het vasteland verbonden. Maar nog steeds is het een schilderachtig dorp met veel herinneringen aan een bewogen verleden. U kunt de fietstocht vandaag verlengen met een mooie rondrit over het eiland.
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Na het diner bezoeken we een molen.

  Dag 4 (Di): Tholen – Antwerpen
  Fietstocht: ca 35 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur We fietsen via een bosrijk gebied, de Wouwse plantage, naar het zuiden. Het schip wacht aan het eind van de dam en vandaar varen we gezamenlijk door de imposante haven van Antwerpen naar het centrum van de stad.
  13.00 uur Lunch aan boord.
  Antwerpen is bekend als diamant stad, maar ook als de geboortestad van de schilder Rubens. In de onze lieve vrouwe kathedraal kunnen we zijn werk bewonderen. Rondom deze imposante kerk en de grote markt staan de mooie herenhuizen uit een rijk verleden.
  18.30 uur Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt een keuze maken uit één van de plaatselijke restaurants in Antwerpen.

  Dag 5 (Wo): Antwerpen – Dendermonde
  Fietstocht: ca 30 km of 55 km
  7.45 uur Ontbijt
  8.45 uur Na het ontbijt schutten we vanuit de haven naar buiten, naar de Zeechelde. Deze mooie, maar grillige getijderivier volgen we stroomop richting Dendermonde.
  Langs de rivier ligt een mooi fietspad en het landschap rondom de Schelde is prachtig. U kunt halverwege in Temse weer aan boord gaan, of helemaal doorfietsen naar Dendermonde, een vriendelijk stadje langs de Schelde. U kunt deelnemen aan een kleine bierproeverij.
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling

  Dag 6 (Do): Dendermonde – Gent
  Fietstocht: ca 35 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur De fietstocht gaat vandaag verder langs de Schelde in de richting van Gent, een levendige universiteitsstad met wederom een rijke historie. In de middag heeft u de gelegenheid om het levendige stadscentrum van Gent te verkennen en te winkelen.
  De stad ontstond waar de rivieren de Leie en de Schelde samenkomen in de Romeinse tijd. De gunstige ligging heeft door de jaren heen veel welvaart gebracht, met als hoogtepunt eind 13e, begin 14e eeuw. De lakenindustrie bracht grote rijkdom. In de binnenstad zijn veel oude patriciërs woningen bewaard gebleven. In de lakenhalle (1425) kamen de lakenhandelaars bijeen. De belangrijkste kerk is de St. Baafs kathedraal, die in verschillende eeuwen en in verschillende stijlen werd opgetrokken. In de kathedraal hangen een aantal meesterwerken van middeleeuwse schilderkunst, waarvan ‘De aanbidding van het lam Gods’ van Jan van Eyck de bekendste is.
  18.30 uur Diner

  Dag 7 (Vr): Gent – Brugge
  Fietstocht: ca 45 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Net buiten de stad begint onze fietstocht door het aangename platteland van West-Vlaanderen naar de eindbestemming van de reis, Brugge.
  Brugge, ook wel Venetië van het noorden genoemd, is misschien wel de mooiste van de Vlaamse steden. Haar oude centrum, dat stamt uit de middeleeuwen, is vrijwel onaangetast gebleven. Brugge was toen een wereldstad, centrum van handel en kunst, waarvan we nu nog volop kunnen genieten. Maar Brugge is ook een gezellige stad om te winkelen of uit te gaan.
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling

  Dag 8 (Za): Brugge
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Dag 1 (Za): Brugge – Gent
  Fietstocht: ca. 15 km
  13.00 uur Aankomst in Brugge. Brugge, ook wel Venetië van het noorden genoemd, is misschien wel de mooiste van de Vlaamse steden. Haar oude centrum, dat stamt uit de middeleeuwen, is vrijwel onaangetast gebleven. Brugge was toen een wereldstad, centrum van handel en kunst, waarvan we nu nog volop kunnen genieten. Maar Brugge is ook een gezellige stad om te winkelen of uit te gaan.
  13.30 uur Welkom
  14.00 uur Veiligheidsinstructie.
  14.30 uur Net buiten de stad begint een korte fietstocht door het aangename platteland van West-Vlaanderen. We dineren tijdens het varen en arriveren na het diner in Gent.Gent is een levendige universiteitsstad met een rijke historie. De stad ontstond waar de rivieren de Leie en de Schelde samenkomen in de Romeinse tijd. De gunstige ligging heeft door de jaren heen veel welvaart gebracht, met als hoogtepunt eind 13e, begin 14e eeuw. De lakenindustrie bracht grote rijkdom. In de binnenstad zijn veel oude patriciërs woningen bewaard gebleven. In de lakenhalle (1425) kamen de lakenhandelaars bijeen. De belangrijkste kerk is de St. Baafs kathedraal, die in verschillende eeuwen en in verschillende stijlen werd opgetrokken. In de kathedraal hangen een aantal meesterwerken van middeleeuwse schilderkunst, waarvan ‘De aanbidding van het lam Gods’ van Jan van Eyck de bekendste is.
  18.00 uur Welkomstdrankje
  18.15 uur Diner
  20.00 uur Rondvaart door de historische binnenstad.

  Dag 2 (Zo): Gent – Dendermonde
  Fietstocht: ca. 40 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur We brengen eerst nog wat tijd door in Gent. Daarna gaat onze fietstocht vandaag langs de Zeeschelde. Deze mooie, maar grillige getijderivier volgen we stroomaf richting Dendermonde, een aardig provincie stadje aan de monding van de Dender. U kunt deelnemen aan een bierproeverij.
  18.30 Diner

  Dag 3 (Ma): Dendermonde – Antwerpen
  Fietstocht: ca 30 / 55 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag volgen we de Schelde verder stroomaf via Baasrode en Temse naar Antwerpen. Langs de rivier ligt een mooi fietspad en het landschap rondom de Schelde is prachtig.
  Antwerpen is bekend als diamant stad, maar ook als de geboortestad van de schilder Rubens. In de onze lieve vrouwe kathedraal kunnen we zijn werk bewonderen. Rondom deze imposante kerk en de grote markt staan de mooie herenhuizen uit een rijk verleden.
  18.30 uur Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt een keuze maken uit één van de plaatselijke restaurants in Antwerpen.

  Dag 4 (Di): Antwerpen – Tholen
  Fietstocht: ca. 35 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur In de ochtend blijven we in Antwerpen.
  12.00 uur Rond lunchtijd vertrekken we per schip door de imposante zeehaven van Antwerpen en gebruiken een lichte lunch aan boord.
  15.00 uur Vanaf de Kreekrak sluizen wordt er gefietst richting Tholen, via een bosrijk gebied, de Wouwse Plantage. Tholen was eens een eiland temidden van de grote Zeeuwse stromen, waar veel mensen van de visvangst leefden. Tegenwoordig is Tholen op verschillende manieren met het vasteland verbonden. Maar nog steeds is het een schilderachtig dorp met veel herinneringen aan een bewogen verleden.
  18.30 uur Diner

  Dag 5 (Woe): Tholen – Willemstad – Dordrecht
  Fietstocht: ca. 35 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag volgen we de grote Zeeuwse stromen naar het noorden. De fietstocht gaat via Oud-Vossemeer richting Willemstad. Dit mooie vestingstadje ligt aan het Hollands Diep. Vanaf Willemstad varen we naar Dordrecht, één van de oudste steden van Holland.
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling

  Dag 6 (Do): Dordrecht – Vianen
  Fietstocht: ca 35 / 55 km
  8.00 uur Ontbijt.
  9.30 h Vanuit Dordrecht begint de fietstocht door de Alblasserwaard naar Kinderdijk. Er verschijnt een imposante rij grote windmolens, die gebouwd zijn om de Alblasserwaard droog te pompen. Onderweg bezoeken we een kaasboerderij, waar de kaas nog steeds op traditionele wijze wordt gemaakt. Via Schoonhoven, de zilverstad gaat de fietstocht door het prachtige Hollandse rivieren landschap naar Vianen, een vestingstadje aan de rivier de Lek. U kunt ook in Schoonhoven aan boord gaan en het laatste deel van de tocht mee varen.
  18.30 uur Diner

  Dag 7 (Vr): Vianen – Amsterdam
  Fietstocht: ca. 45 km
  8.00 uur Tijdens het ontbijt varen we naar Breukelen.
  9.30 uur Vanaf daar begint de fietstocht via de bochtige rivier de Vecht richting Amsterdam. In Loenen bezoeken we een molen. Eindpunt van de tocht is Amsterdam, waar u een rondvaart door de grachten kunt maken of een bezoek kunt brengen aan het Rijksmuseum of het van Gogh museum.
  18.30 Diner
  20.00 Stadswandeling

  Dag 8 (Za): Amsterdam
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vertrek

 • Inbegrepen bij de reissom
  – 8 dagen / 7 nachten
  – 7 x ontbijt
  – 6 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Reisbegeleiding (vanaf 18 personen 2 gidsen)
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken
  – Dagelijkse schoonmaak van de hutten
  – Hutten met airconditioning
  – Welkomstdrankje
  – Bierproeverij
  – Rondvaart in Gent

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15
  – Fietshuur (incl. fietstas, helm en waterfles) € 80
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Op aanvraag
  – Huur e-bike
  – Speciale diëetwensen

 • Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 1: gemakkelijk.
  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie en goede fietsvaardigheden. Over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.
  NB: Vanaf 18 personen gaat er een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere fietstocht.

  Huur fietsen
  Fiep: fiets met 8 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm € 80 per week
  Fleur: fiets met 11 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm € 80 per week
  Huur E-Bike: €165 per week (alleen op aanvraag, beperkt beschikbaar, vroegtijdig boeken)

  Vertrekplaats Amsterdam of Brugge
  In Amsterdam ligt het schip in het Nautisch Kwartier, niet ver van het Centraal Station.
  In Brugge ligt het schip bij de busparkeerplaats bij de Buiten Katelijne vest, niet ver van het trein station.
  U wordt om ca. 13.00 uur aan boord verwacht. Om 13.30 vertrekt het schip uit de haven.
  Als u daarvoor te laat arriveert, wilt u ons dat dan laten weten via telefoon of e-mail?

  CONTACT:
  Tel Fiep: +31 (0) 629079789
  Tel Fleur: + 31 (0) 622738010
  Tel Office: +31 (0) 299313071
  e-mail: info@eurosailtravel.com

  Ligplaats in Amsterdam

  Amsterdam Oosterdok weergeven op een grotere kaart

  Ligplaats in Brugge

  Brugge weergeven op een grotere kaart