Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Italie: Mantova – Venetie of vv

Duration: 7 Dagen
Price: vanaf € 900
Level: Gemakkelijk
 • Italiaanse cultuur in een lieflijk landschap

  Deze unieke reis voert kronkelend langs de „Mincio“ en de Po door de grotendeels onberoerde landelijke gebieden van de Po vallei en bereikt uiteindelijk de beroemde en prachtige lagune van Venetië. Eeuwenoude moerassen, omgeven door pijnbossen vormen het leefgebied voor tal van diersoorten. Mens en dier leven hier naast elkaar: landbouwgebieden gaan naadloos over in natuurlijke watertjes, vissershutjes staan bijna verstopt in het riet en landtongen en zandbanken zijn via steigers bereikbaar. De steden Mantova (ook: Mantua), Ferrara en Venetië vormen de culturele hoogtepunten tijdens deze fantastische reis.

  Route: Mantova – Zelo – Adria – Ghioggia – Venetië


 • Vita Pugna ( 21 passagiers)
  De Vita Pugna is al vele jaren in gebruik als passagiersschip en vaart sinds 2009 in Italië. Vita Pugna is van oorsprong een Nederlands schip, 36 meter lang en 5,4 meter breed. Het schip is recentelijk aan moderne comforteisen aangepast. In de gezellige salon, waar u ook van uw ontbijt en diner geniet, heeft u een prachtig uitzicht.
  Dagverblijf
  Het schip beschikt over een salon/restaurant met airconditioning en een groot zonnedek, waar je gezellig kunt zitten. Aan boord is er gratis wifi, een 42″ flatscreenscherm in de lounge voor video/internet en een machine voor gratis warme drankjes.
  Hutten
  Het schip beschikt over negen 2-persoonshutten en één 3-persoonshut, voor max. 21 personen. Elke hut is 7 / 8 m2 met 2 lage bedden (1.90/2 m x 0.75/0.80 m), eigen douche / toilet, patrijspoort (kan open) en air-conditioning.


  Ave Maria (34 – 36 passagiers)
  Dit Italiaanse schip is in 2011 in de vaart genomen. Ze werd volledig herbouwd om aan de meest uitdagende wensen van gasten te kunnen voldoen. Alleen de romp van dit oorspronkelijk in 1970 gebouwde vrachtschip is behouden gebleven en verder is het schip geheel nieuw. Het is door een gerenommeerd Italiaans architectenbureau gerenoveerd. De vormen, kleuren en materialen zijn zorgvuldig gekozen, om een warme, zakelijke en toch geraffineerde atmosfeer te creëren.
  Dagverblijf
  Het grote, moderne dagverblijf met airconditioning is in twee gedeeltes onderverdeeld: het restaurant en de lounge. Het schip heeft 2 zonnedekken en een grote fietsenstalling. Aan boord is gratis wifi en in de lounge een 55” groot scherm voor video / internet en een machine voor gratis warme drankjes.
  Hutten
  Het schip heeft in totaal 17 hutten; 10 standaard tweepersoonshutten van ca. 11m2 (3 van deze hutten hebben een extra bovenbed); 4 superieur tweepersoonshutten van ca. 11 m2 (twee daarvan hebben een derde en vierde bovenbed) en 3 hutten met een stapelbed van ca. 7,5 m2 (elk kan als eenpersoonshut verkocht worden. Elke hut heeft een groot raam (die in de superieure hutten kunnen geopend worden), comfortabele lage bedden, eigen douche/toilet en airconditioning.

 • Dag 1 (Za): Mantova
  16.30 uur Aankomst in Mantova. De aanlegsteiger van de schepen is in Porta Carena.
  19.00 uur Informatie en introductie van de bemanning
  19.30 uur Diner
  Mantova is een van de mooiste steden van Noord-Italië, waar talrijke wereldberoemde kunstenaars hun werken nagelaten hebben.

  Dag 2 (Zo): Mantova
  Fietstocht: ca 30 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Fietstocht rond Mantova
  19.00 uur Diner

  Dag 3 (Ma): Mantova – Zelo
  Fietstocht: ca 50 km
  8.00 uur Tijdens het ontbijt brengt het schip ons naar Governolo de vesting van de rivierpiraten van de Mincio, waar het grootste rivierbassin zich bevindt.
  9.00 uur Hier begint de fietstocht. U volgt de Po naar Ostiglia met zijn middeleeuwse kasteelruïne. Daarna brengt u een bezoek aan het “Nationaal museum van de kermis en folk show” in Bergantino en geniet u van een kaasproeverij in een kaasmakerij. De tocht gaat verder langs het kanaal Bianco naar Zelo, waar u aan boord gaat en overnacht.
  19.00 uur Diner

  Dag 4 (Di): Zelo – Adria
  Fietstocht ca 50 km + 60 km met de bus
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Na het ontbijt fietst u naar Ferrara. Vanwege de talrijke fietspaden en het grote aantal fietsers wordt Ferrara ook wel „stad van de fietsen” genoemd. Het historische centrum met de oude stadsmuur zal u zeker betoveren. Met de bus gaat u verder naar Adria. Deze stad was een oude Griekse havenstad, wereldberoemd door de handel in barnsteen uit de Oostzee.
  19.00 uur Diner

  Dag 5 (Wo): Adria – Arabella -Chioggia
  Fietstocht ca. 35/55 km
  8.00 uur Vandaag varen we weer tijdens het ontbijt.
  9.00 uur U verlaat het schip (als de waterstand het toelaat) in Porto Viro. Van hier uit fietst u door het labyrint van de Po-delta, een onberoerd stuk paradijs tussen de moerassen en lagunes van de Po. We passeren Albarella, een privé-eiland met ouderwetse tradities. U bevindt zich tussen de Po-delta en de riviermonding Etsch en u zal daarom tussen water en land fietsen. Daarna volgt u de waterweg „Po-Brondolo“, die de rivier met de Venetiaanse lagune verbindt. U zult aan het einde van de dag in Chioggia, ook wel „Klein Venetië“ genoemd, overnachten. Vergeet niet de vismarkt bij zonsopgang te bezoeken.
  19.00 uur Diner

  Dag 6 (Do): Chioggia – Venetië
  Fietstocht ca. 30 km
  8.00 uur Dit is het meest opwindendste gedeelte van de reis. Het schip brengt u naar het natuurreservaat Ca Roman, een zanderig schiereiland, bedekt met pijnbomen.
  9.00 uur Fietsend langs de lagune bereikt u Pellestrina, vandaar uit volgen we het fietspad tot aan de aanlegplaats van de veerpont. Na een korte boottocht bereikt u Lido met zijn stenen zeeweringen “Murazzi”. De volgende etappe van de tour is de plaats Malamocco, een oude havenplaats.
  De eindbestemming is het eiland Giudecca, niet ver van het St. Marcoplein, met een prachtig uitzicht over de lagune.
  19.00 uur Diner

  Dag 7 (Vr): Venetië
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag heeft u de mogelijkheid om of het wonderlijke historische centrum van “Serenissima” te ontdekken of de prachtige eilanden.
  19.00 uur Diner

  Dag 8 (Za): Venetië
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Na het ontbijt is de reis ten einde. U kunt natuurlijk nog een hotelovernachting in Venetië bijboeken.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inbegrepen bij de reissom
  – 8 dagen / 7 nachten
  – 7 x ontbijt
  – 7 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Bus transfer Ferrara – Zelo c.q. Ferrara – Adria;
  – Entree en bezichtigingen, zoals beschreven in het programma;
  – Gedetailleerde routebeschrijving, kaarten en infopakket (Duits- of Engelstalig);
  – Reisbegeleiding
  – Hutten met airconditioning (alleen Ave maria)
  – Schoonmaak van de hut (eenmaal, midden in de week) en wissel van handdoeken.

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15,-
  – Fietshuur (incl. fietstas en bidon): € 85,- per fiets
  – Huur helm: € 15,-
  – Vervoer naar/van aanlegplaatsen in Avignon en Aigues-Mortes
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Huurfietsen
  Het huren van een fiets is optioneel. Aan boord staan uniseks fietsen met verschillende framehoogten, voorzien van 27-versnellingen, zijfietstas, bidonhouder en stuurtas c.q. kaarthouder. Ieder paar krijgt een reparatieset ter beschikking. De huurprijs van een fiets is € 85,- per week.