Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Holland: Tulpentour, Amsterdam – Amsterdam

Duration: 7 Dagen
Price: vanaf € 950
Level: Gemakkelijk
 • Tulpen, kaas en Nederlandse geschiedenis

  Deze prachtige fiets-vaarvakantie met vertrek en aankomst in Amsterdam voert u door de provincies Zuid- en Noord-Holland terwijl de voorjaarsbloemen in bloei staan. U bezoekt de historische steden Haarlem, Leiden, Gouda en Alkmaar en leert over het waterbeleid in deze laaggelegen gebieden aan de Noordzee. U bezoekt eveneens de beroemde tuinen van de Keukenhof, bekend om zijn honderdduizenden bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolbloemen. Bovendien staat de wereldberoemde bloemenveiling van Aalsmeer op het programma. Een verbazingwekkende hoeveelheid mooie bloemen worden hier dagelijks verhandeld en vervolgens naar landen over de hele wereld geëxporteerd. Ook ligt het schip een nacht bij het openluchtmuseum de Zaanse Schans, met haar windmolens, kaasboerderij en schilderachtige houten huizen. U zult versteld staan van het mooie en gevarieerde landschap langs de prachtige fietspaden van Holland.

  Route Fleur / Sarah / Allure: Amsterdam – Haarlem – Leiden – Gouda – Kudelstaart – Zaanse Schans – Alkmaar – Amsterdam

  Route Iris: Amsterdam – Zaanse Schans – Alkmaar – Haarlem – Leiden – Gouda – Uithoorn – Amsterdam

  NB: Op de Iris en Fleur gaat er vanaf 18 personen een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere fietstocht. Op de Sarah en Allure is er 1 gids.

   

 • Beschikbare data in 2018:
  Tulpen Tour (Fleur)
  Tulpen Tour (Sarah)
  Tulpen Tour (Iris)
  Tulpen Tour (Allure)
  Toeslag éénpersoonshut op aanvraag
  31 Maart / 7 April / 14 April / 21 April / 28 April / 5 Mei
  7 April / 14 April / 21 April / 28 April
  28 April / 5 Mei
  5 Mei
  € 950 / € 1.050
  € 829 / € 929
  € 1.150
  € 929

 • Schip Fleur (20 passagiers/10 hutten)                 Premium

  De Fleur is in 2002 in de vaart gekomen. Dit mooi gelijnde, met smaak omgebouwde passagiersschip,  is  precies op maat gebouwd voor de kleine Franse kanalen en sluizen en vaart sinds 2002 door heel Frankrijk. Reint Dragt is al vele jaren de eigenaar. Deze jarenlange ervaring en betrokkenheid  vindt u terug in elk detail en staat borg voor een plezierige vakantie. De Fleur kan maximaal 20 gasten meenemen op haar tochten over de Franse waterwegen.
  De Fleur heeft twee verdiepingen met boven de salon, een ruime zithoek, een gezellige bar en een zonnedek. Het zonnedek is de aangewezen plaats voor het drinken van een kopje koffie of een aperitief. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding. De salon is voorzien van centrale verwarming en airconditioning.
  Benedendeks beschikt de Fleur over 10 comfortabele gastenhutten (8 m2, aparte bedden). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. Ook de hutten hebben centrale verwarming en airconditioning. En in elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

  Schip Iris (24 passagiers/12 hutten)                      Premium

  De Iris is in april 2005 in de vaart gekomen. Ook de Iris een omgebouwd vrachtschip, wat accommodatie biedt voor 24 overnachtende passagiers en 50 dag passagiers. Sinds 2011 is Lenny Versteeg de trotse eigenaresse en gastvrouw  van de Iris.  U herkent onmiskenbaar haar ‘female touch’ aan de smaakvolle inrichting en aan alle kleine details die de Iris tot een plezierig en comfortabel schip maken. Haar gastvrije bemanning kijkt ernaar uit u aan boord te ontmoeten. Het schip is inzetbaar op veel rivieren en kanalen in Nederland, België en Duitsland.
  De Iris heeft twee verdiepingen met boven de salon, een ruime zithoek met breedbeeld TV, een gezellige bar en een zonnedek. Vanaf het dek kunt u tijdens het varen van het uitzicht genieten. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding.
  Benedendeks beschikt de Iris over 12 ruime en comfortabele gastenhutten (10 m2, aparte bedden). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. Ook zijn hutten zijn voorzien van centrale verwarming en airconditioning. En in elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

   

   

   

   

   


  Schip Sarah (22 passagiers/10 hutten)

  De Sarah is een klein en comfortabel schip met een lengte van bijna 45 en breedte van 6,60 meter. De eigenaren hebben er bij de ombouw van het voormalige vrachtschip gekozen voor comfort in plaats van een groter aantal passagiers. Aan boord van Sarah heeft iedere gast daarom veel ruimte in een aantrekkelijke atmosfeer.
  De Sarah heeft een huiselijke en ruime salon / restaurant en een groot zonnedek, waar bij mooi weer de maaltijden geserveerd worden.
  Het schip beschikt over 10 tweepersoons hutten met ieder twee lage bedden (in 2 hutten een extra stapelbed) met ieder een eigen douche en toilet. De hutten zijn ook allemaal voorzien van centrale verwarming. Op de gang is er airconditioning. Ook beschikt elke hut over een föhn.

  Schip Allure (20 passagiers / 10 hutten)

  Jossie Verkerk, de toenmalige eigenaresse van de Allure, liet in 1998 het prachtige binnenvaartschip ombouwen tot een vriendelijk, comfortabel passagiersschip. Sindsdien vaart de Allure met veel succes op fiets-vaarvakanties in Nederland, België en Duitsland. Sinds 2011 is Martien van de Velde de nieuwe eigenaar van de Allure. Onder zijn leiding is het schip nog steeds een van de populairste kleinere passagiersschepen voor fiets-vaarvakanties.
  Aan boord van de Allure vindt u een gezellige salon met breedbeeld TV, een kleine zithoek en een bescheiden bar. Daarnaast beschikt het schip over een mooi groot dek, waar u bij lekker weer kunt eten en waar vanaf u tijdens het varen van de omgeving geniet. In de salon is een gratis Wi-Fi-netwerk, maar houd er rekening mee dat de verbinding niet altijd stabiel is. Het blijft natuurlijk een mobiele verbinding. In de salon bevindt zich centrale verwarming en airconditioning.
  Benedendeks bevinden zich voorin de Allure 10 comfortabele gastenhutten: 9 tweepersoons hutten (9 m², aparte bedden) en 1 hut met een tweepersoons bed (9 m²). Alle hutten beschikken over een douche, toilet en wasbak, een kluisje en een föhn. In alle hutten kunnen de ramen worden geopend en er is centrale verwarming. Op de gang is er airconditioning.

 • Dag 1 (za): Amsterdam – Haarlem
  Fietstocht: ca. 15 km
  14:00 u Aankomst
  14:30 u Het schip vertrekt.
  De bemanning heet u welkom aan boord met koffie en thee.
  16:00 u Testrit vanaf de sluis bij Spaarndam.
  18:30 u Diner
  20:00 u Stadswandeling door Haarlem.

  Dag 2 (zo): Haarlem – Keukenhof – Leiden
  Fietstocht: ca. 50 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u De tocht van vandaag leidt u langs de oudste tulpenvelden van Holland, inclusief een bezoek aan de tuinen van de Keukenhof. Dit is het mooiste bolbloemenpark ter wereld. De lente ontluikt in de Keukenhof. Een overweldigende overvloed aan kleuren: zeven miljoen bloeiende tulpen met als achtergrond 80 hectaren aan zowel traditionele als moderne tuinarchitectuur. U kunt ook o.a. hyacinten, narcissen en vele andere kleurrijke bloemsoorten bewonderen.
  18:30 u Diner
  20:00 u Stadswandeling door Leiden.

  Dag 3 (ma): Leiden – Gouda
  Fietstocht: ca. 40 km
  8:00 u Ontbijt aan boord tijdens vertrek uit Leiden.
  9:00 u Uw fietstocht begint net buiten Leiden en voert door het Groene Hart. In de buurt van Zoeterwoude bezoekt u een kaasboerderij, waar u zult leren over het kaasbereidingsproces. Ook heeft u de mogelijkheid om het eindproduct te proeven. ’s Middags bereikt u Gouda, beroemd om zijn kaas.
  Gouda heeft een aantrekkelijk en compact centrum met een mooi marktplein en Gotisch stadhuis. De belangrijkste kerk in Gouda, toegewijd aan Sint Johannes (Jan), is wereldberoemd om zijn glas-in-lood ramen.
  18:30 u Diner
  20:00 u Stadswandeling door Gouda.

  Dag 4 (di): Gouda – Kudelstaart
  Fietstocht: ca. 35 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u De ochtend brengen we door in Gouda. U heeft de mogelijkheid om wat te winkelen en om het marktplein met de kaaswaag te bezoeken. U kunt ook de Sint Janskerk bezoeken.
  12:00 u Tussen de middag vertrekken we per schip en gebruiken aan boord een lichte lunch. Vanaf Alphen aan den Rijn fietst u door het Groene Hart langs de Drecht en het Amstel-Drechtkanaal naar Kudelstaart.
  18:30 u Diner

  Dag 5 (wo): Kudelstaart – Amsterdam – Zaanse Schans
  Fietstocht: ca. 45 km
  7:00 u Vroege koffie
  7:15 u Vandaag fietst u naar de bloemenveiling van Aalsmeer, de grootste van Europa. Hier worden dagelijks enorme hoeveelheden bloemen binnengebracht en verhandeld, waarna zij over heel Europa worden verspreid.
  9:00 u Na uw bezoek aan de bloemenveiling keert u terug naar de boot voor een laat ontbijt.
  10:00 u Vandaag fietst u door het Amsterdamse Bos ten westen van Amsterdam naar de Zaanse Schans. Dit dorpje is uniek vanwege zijn oorspronkelijke huizen en windmolens uit de Zaanstreek, waarin nog altijd mensen wonen en werken. De nog altijd actieve windmolens, waarvan de oudste in 1673 werd gebouwd, zijn het opvallendst. Zij vermalen mosterd, specerijen, verf en olie, en worden tevens gebruikt om houten planken te zagen. Tijdens uw bezoek aan het dorp ziet u een klokkenmuseum, de ouderwetse kruidenierszaak van Albert Heijn, een huis met traditionele meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij.
  18:30 u Diner

  Dag 6 (do): Zaanse Schans – Alkmaar
  Fietstocht: ca. 40 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u Na het ontbijt fietst u naar het prachtige stadje De Rijp. In de houten gevels, de mooie kerk, de sluis en het stadhuis van De Rijp liggen eeuwen geschiedenis besloten.
  Vanaf hier gaat uw rit verder door de Beemsterpolder, een bijna onaangetast open polder landschap. Uw volgende halte is het voormalige windmolencomplex van de Schermerpolder. Hier bezoeken we het Schermerhorn Windmolenmuseum. Daarna fietst u naar Alkmaar, bekend als een Nederlandse kaasstad. Tijdens uw stadswandeling zult u versteld staan van de schoonheid van het oude centrum met zijn goed bewaarde 17e-eeuwse gebouwen en smalle, kronkelende grachten.
  18:30 u Vandaag is er geen diner aan boord

  Dag 7 (vr): Alkmaar – Amsterdam
  Fietstocht: ca. 50 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u ’s Ochtends fietst u naar de Hortus Bulborum, een unieke tuin en museum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bloembollen. Hier zijn meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloemen geplant.
  Vervolgens fietst u door het unieke Waterland terug naar Amsterdam. Laat in de middag of ’s avonds is er tijd voor een rondvaart door de beroemde grachten van de stad.
  18:30 u Diner

  Dag 8 (za): Amsterdam
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Dag 1 (za): Amsterdam – Zaanse Schans
  Fietstocht: ca. 15 km
  13:30 u Aankomst
  14:00 u Het schip vertrekt.
  De bemanning heet u welkom aan boord met koffie en thee.
  15.00 u veiligheidsinstructie
  16:00 u Testrit vanaf Zaandam naar de Zaanse Schans. Dit dorpje is uniek vanwege zijn oorspronkelijke huizen en windmolens uit de Zaanstreek, waarin nog altijd mensen wonen en werken. De nog altijd actieve windmolens, waarvan de oudste in 1673 werd gebouwd, zijn het opvallendst. Zij vermalen mosterd, specerijen, verf en olie, en worden tevens gebruikt om houten planken te zagen. Tijdens uw bezoek aan het dorp ziet u een klokkenmuseum, de ouderwetse kruidenierszaak van Albert Heijn, een huis met traditionele meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij.
  18:30 u Diner

  Dag 2 (zo): Zaanse Schans – Alkmaar
  Fietstocht: ca. 40 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u Na het ontbijt fietst u naar het prachtige stadje De Rijp. In de houten gevels, de mooie kerk, de sluis en het stadhuis van De Rijp liggen eeuwen geschiedenis besloten.
  Vanaf hier gaat uw rit verder door de Beemsterpolder, een bijna onaangetast open polder landschap. Uw volgende halte is het voormalige windmolencomplex van de Schermerpolder. Hier bezoeken we het Schermerhorn Windmolenmuseum. Daarna fietst u naar Alkmaar, bekend als een Nederlandse kaasstad. Tijdens uw stadswandeling zult u versteld staan van de schoonheid van het oude centrum met zijn goed bewaarde 17e-eeuwse gebouwen en smalle, kronkelende grachten.
  18:30 u Diner
  20:00 u Stadswandeling door Alkmaar.

  Dag 3 (Ma): Alkmaar – Haarlem
  Fietstocht: ca. 45 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u ’s Ochtends fietst u naar de Hortus Bulborum, een unieke tuin en museum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bloembollen. Hier zijn meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloemen geplant.
  Vervolgens fietst u door de duinen naar Haarlem
  18:30 u Diner

  Dag 4 (Di): Haarlem – Keukenhof – Leiden
  Fietstocht: ca. 50 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u De tocht van vandaag leidt u langs de oudste tulpenvelden van Holland, inclusief een bezoek aan de tuinen van de Keukenhof. Dit is het mooiste bolbloemenpark ter wereld. De lente ontluikt in de Keukenhof. Een overweldigende overvloed aan kleuren: zeven miljoen bloeiende tulpen met als achtergrond 80 hectaren aan zowel traditionele als moderne tuinarchitectuur. U kunt ook o.a. hyacinten, narcissen en vele andere kleurrijke bloemsoorten bewonderen.
  18:30 u Diner
  20:00 u Stadswandeling door Leiden.

  Dag 5 (woe): Leiden – Gouda
  Fietstocht: ca. 40 km
  8:00 u Ontbijt aan boord tijdens vertrek uit Leiden.
  9:00 u Uw fietstocht begint net buiten Leiden en voert door het Groene Hart. In de buurt van Zoeterwoude bezoekt u een kaasboerderij, waar u zult leren over het kaasbereidingsproces. Ook heeft u de mogelijkheid om het eindproduct te proeven. ’s Middags bereikt u Gouda, beroemd om zijn kaas.
  Gouda heeft een aantrekkelijk en compact centrum met een mooi marktplein en Gotisch stadhuis. De belangrijkste kerk in Gouda, toegewijd aan Sint Johannes (Jan), is wereldberoemd om zijn glas-in-lood ramen.
  18:30 u Diner in de stad.

  Dag 6 (do): Gouda – Uithoorn
  Fietstocht: ca. 35 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u De ochtend brengen we door in Gouda. U heeft de mogelijkheid om wat te winkelen en om het marktplein met de kaaswaag te bezoeken. U kunt ook de Sint Janskerk bezoeken.
  12:00 u Tussen de middag vertrekken we per schip en gebruiken aan boord een lichte lunch. Vanaf Alphen aan den Rijn fietst u door het Groene Hart langs de Drecht en het Amstel-Drechtkanaal naar Uithoorn.
  18:30 u Diner

  Dag 7 (wo): Uithoorn– Amsterdam
  Fietstocht: ca. 35 km
  7:00 u Vroege koffie
  7:15 u Vandaag fietst u naar de bloemenveiling van Aalsmeer, de grootste van Europa. Hier worden dagelijks enorme hoeveelheden bloemen binnengebracht en verhandeld, waarna zij over heel Europa worden verspreid.
  9:00 u Na uw bezoek aan de bloemenveiling keert u terug naar de boot voor een laat ontbijt.
  10:00 u Vandaag fietst u terug naar Amsterdam. Het schip wacht u op aan de buitenkant van de stad voor een mooie vaartocht dwars door het centrum.
  18:30 u Diner

  Dag 8 (za): Amsterdam
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inbegrepen in de reissom
  – 8 dagen / 7 nachten
  – 7 x ontbijt
  – 6 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Reisbegeleiding (Fleur en Iris: vanaf 18 personen 2 gidsen)
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken
  – Dagelijkse schoonmaak van de hutten
  – Hutten met airconditioning (Iris en Fleur)
  – Welkomstdrankje
  – Entrée Keukenhof
  – Entrée Hortus Bulborum (Iris)

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15
  – Fietshuur (incl. fietstas, helm en waterfles) € 80 per fiets
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Op aanvraag
  – Huur e-bike
  – Speciale diëetwensen

 • Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 1: gemakkelijk.
  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie en goede fietsvaardigheden. Over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.
  NB: Op de Iris en Fleur gaat er vanaf 18 personen een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere fietstocht. Op de Sarah en Allure is er 1 gids.

  Huur fietsen
  Iris / Fleur: fiets met 11 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm € 80 per week
  Sarah / Allure: fiets met 8 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm € 80 per week
  Huur E-Bike: €165 per week (alleen op aanvraag, beperkt beschikbaar, vroegtijdig boeken)

  De reis begint en eindigt in Amsterdam
  In Amsterdam ligt het schip in het Nautisch Kwartier, niet ver van het Centraal Station.
  U wordt rond 14:00 uur aan boord van de Fleur verwacht.
  Indien u zaterdagavond laat aankomt, stelt u ons dan telefonisch of per email op de hoogte?

  Tel Fleur: +31 (0) 622738010 / +31 (0) 631783857
  Tel Iris: + 31 (0) 620245095
  Tel Sarah / Allure: + 31 (0) 619531474
  Tel kantoor: +31 (0) 299313071
  e-mail: info@eurosailtravel.com

  Ligplaats Amsterdam

  Amsterdam Oosterdok weergeven op een grotere kaart