Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Frankrijk: Seine dal, Parijs – Montargis of vv

Duration: 7 Dagen
Price: € 1150
Level: Gemakkelijk
 • Koninklijke pracht in een bosrijke omgeving

  Deze reis begint in Parijs, waar de Fleur is afgemeerd in het centrum van de stad, niet ver van de Notre Dame. We volgen we de rivier de Seine in zuidelijke richting.  Deze omgeving heeft een rijk, koninklijk verleden, waarvan het kasteel van Fontainebleau een prachtig voorbeeld is.  Minstens zo indrukwekkend zijn de tuinen, die de Franse koningen door hun hofarchitecten lieten aanleggen. We doorkruisen per fiets de bossen van Fontainebleau naar het kunstenaarsdorp Barbizon. Vanaf Moret-sur-Loing, een charmant dorp aan de oevers van de Loing volgen we  de de kanalen ‘du centre’ Onderweg bezoeken  we de middeleeuwse steden Ferrières  en Chateau-Landon. Ons einddoel is Montargis een schilderachtig stadje met vele kanalen.

  Route: Parijs – Melun – Moret-sur-Loing – Chateau-Landon – Montargis

  NB:  Vanaf 18 personen gaat er een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere  fietstocht.


 •  

  Beschikbare data in 2018:
  Parijs – Montargis
  Montargis – Parijs
  Toeslag éénpersoonskamer op aanvraag
   7 Juli / 21 Juli / 4 Aug / 1 Sept / 15 Sept
  14 Juli / 28 Juli /11 Aug / 8 Sept
  € 1.150
  €1.150

 • Schip Fleur (20 passagiers/10 hutten)                 Premium

  De Fleur is in 2002 in de vaart gekomen. Dit mooi gelijnde, met smaak omgebouwde passagiersschip,  is  precies op maat gebouwd voor de kleine Franse kanalen en sluizen en vaart sinds 2002 door heel Frankrijk. Reint Dragt is al vele jaren de eigenaar. Deze jarenlange ervaring en betrokkenheid  vindt u terug in elk detail en staat borg voor een plezierige vakantie. De Fleur kan maximaal 20 gasten meenemen op haar tochten over de Franse waterwegen.
  De Fleur heeft twee verdiepingen met boven de salon, een ruime zithoek, een gezellige bar en een zonnedek. Het zonnedek is de aangewezen plaats voor het drinken van een kopje koffie of een aperitief. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding. De salon is voorzien van centrale verwarming en airconditioning.
  Benedendeks beschikt de Fleur over 10 comfortabele gastenhutten (8 m2, aparte bedden). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. Ook de hutten hebben centrale verwarming en airconditioning. En in elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

 • Dag 1 (Za): Parijs
  14.00 uur Aankomst in Parijs. U vindt de Fleur in het centrum van Parijs, niet ver van de Notre Dame.
  14.30 uur Informatie en introductie van de bemanning
  15.00 uur Vrije tijd in Parijs
  18.15 uur welkomstdrankje
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling.

  Dag 2 (Zo): Parijs – Melun
  Fietstocht: ca. 30 km
  7.45 uur We verlaten vandaag in alle vroegte Parijs met de Fleur. Tijdens het ontbijt verlaten we de stad via de Seine. In de ochtend blijft u aan boord.
  9.00 uur veiligheidsinstructie
  13.00 uur Na de lunch begint de fietstocht bij de sluis van Evry, waarbij we de rivier volgen in zuidelijke richting.
  Eindpunt van onze fietstocht is Melun, een stad die bekend staat als ‘le domaine des reines blanches’, omdat zij in vroeger jaren het domein was van de weduwes van de Franse koningen.
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling

  Dag 3 (Ma): Melun – Moret-sur-Loing
  Fietstocht: ca. 40 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag gaat de fietstocht door de prachtige bossen van Fontainebleau. Het eerste doel is het kunstenaarsdorp Barbizon, waar sinds de eerste helft van de 19e eeuw veel schilders inspiratie vonden. Een groep landschapschilders vormden in die tijd de ‘school van Barbizon’. We bezoeken het plaatselijke museum.
  Daarna vervolgen we onze weg naar het paleis van Fontainebleau, geliefd bij de Franse koningen, vanwege de uitgebreide mogelijkheden om te jagen in de omliggende bossen. Verder is Fontainebleau een aangename stad om rond te wandelen of te winkelen. We vinden de Fleur terug in Moret-sur-Loing, een charmant middeleeuws vestingstadje, strategisch gelegen aan de oevers van de Loing, waar de schilder Sisley inspiratie opdeed voor zijn mooie impressionistische schilderijen.
  18.30 uur Diner

  Dag 4 (Di): Moret-sur-Loing – Nemours
  Fietstocht: ca 25/45 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag blijven we in het dal van de Loing en bezoeken we Grez-sur-Loing . In het plaatselijke gemeentehuis kunnen we een aantal prachtige impressionistische schilderijen bewonderen.
  18.30 uur Diner

  Dag 5 (Wo): Nemours – Néronville
  Fietstocht: ca 30/40 km
  8.00 uur Varen tijdens ontbijt.
  9.00 uur Vandaag fietsen we door een bosrijke omgeving met grillige rotspartijen. In de ochtend bezoeken we de beeldentuin Jardin Bourdelle.
  Eindpunt voor vandaag is het landelijke Néronville.
  18.30 uur Diner

  Dag 6 (Do): Néronville – Montargis
  Fietstocht: ca 24/45 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag beginnen we in Chateau-Landon, een mooi gelegen stadje, waar we de uit de 13e eeuw daterende Abdij van St-Séverin bezoeken. Daarna gaat onze fietstocht naar het middeleeuws stadje Ferrieres, waarvan het oude centrum mooi bewaard is gebleven. En temidden van de nauwe straatjes vinden de een prachtig klooster.
  Ons einddoel van vandaag is Montargis, dat met zijn 15.000 inwoners na Orleans de grootste stad is van de Loiret. Helaas is deze vroegere koninklijke residentie in de 16e eeuw door brand verwoest. Maar de kanalen zijn er nog altijd. Zij zijn versierd met veel bloemen en geven de stad toch een zekere charme.
  18.30 uur Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt een keuze maken uit één van de plaatselijke restaurants in Montargis.

  Dag 7 (Vr): Montargis
  Fietstocht: ca 45 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag fietsen we naar Chateau-Renard, waar we de ruïnes van een kasteel uit de 10e eeuw kunnen bezoeken. We bezoeken ook het ‘musee vivant de l’apiculture’ (imkermuseum) waar we de imker en de bijen aan het werk kunnen zien en de heerlijke honing kunnen proeven.
  18.30 uur Diner

  Dag 8 (Za): Montargis
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Dag 1 (Za): Montargis
  14.00 uur Aankomst in Montargis.
  Montargis is met haar 15.000 inwoners na Orleans de grootste stad is van de Loiret. Helaas is deze vroegere Koninklijke residentie in de 16e eeuw door brand verwoest. Maar de kanalen zijn er nog altijd. Zij zijn versierd met veel bloemen en geven de stad een zekere charme.
  15.00 uur Informatie en introductie van de bemanning
  16.00 uur Veiligheidsinstructie en fietsen testen
  18.15 uur Welkomstdrankje
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling.

  Dag 2 (Zo): Montargis
  Fietstocht: ca. 45 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag fietsen we naar Chateau-Renard, waar we de ruïnes van een kasteel uit de 10e eeuw kunnen bezoeken. We bezoeken ook het ‘musee vivant de l’apiculture’ (imkermuseum) waar we de imker en de bijen aan het werk kunnen zien en de heerlijke honing kunnen proeven.
  18.30 uur  Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt gaan eten in één van de restaurants in Montargis

  Dag 3 (Ma): Montargis – Néronville
  Fietstocht: ca. 43 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag gaat onze fietstocht door de bossen van Montargis, ten noord oosten van de stad. De bossen zijn oud en mooi. Daarna gaan we naar het middeleeuws stadje                     Ferrieres, waarvan het oude centrum mooi bewaard is gebleven. En te midden van de nauwe straatjes vinden we een prachtig klooster. Daarna fietsen we naar Egréville, waar we de beeldentuin Boudelle bezoeken. Onze eindbestemming vandaag is het landelijke Néronville.
  18.30 uur Diner

  Dag 4 (Di):Néronville – Nemours
  Fietstocht: ca. 30/40 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag fietsen we door een gebied wat al in de Gallo-Romeinse tijd bewoond was. Ons eerste doel is Chateau-Landon, een mooi gelegen vestingstad, waar we de uit de 13e eeuw daterende Abdij van St-Séverin bezoeken. Een plaatselijke gids vertelt ons over de rijke geschiedenis van de stad. Later vinden we de rotsen van Nemours op onze weg en we treffen de Fleur weer in Nemours. Daar kunnen we het kasteel bezoeken of het prehistorisch museum van de Ile-de-France regio.
  18.30 uur Diner

  Dag 5 (Wo): Nemours –  Moret-sur-Loing
  Fietstocht: ca. 25 / 45 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag blijven we in het dal van de Loing en bezoeken we Grez-sur-Loing. In het plaatselijke gemeentehuis kunnen we een aantal prachtige impressionistische schilderijen bewonderen.
  We overnachten in Moret-sur-Loing, een charmant middeleeuws vestingstadje, strategisch gelegen aan de oevers van de Loing, waar de schilder Sisley inspiratie opdeed voor zijn mooie impressionistische schilderijen. We kunnen zijn geboortehuis bezoeken.
  18.30 uur Diner

  Dag 6 (Do): Moret-sur-Loing – Melun
  Fietstocht: ca. 25/45 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag gaat de fietstocht door de prachtige bossen van Fontainebleau naar het gelijknamige paleis. Fontainebleau was geliefd bij de Franse koningen, vanwege de uitgebreide mogelijkheden om te jagen in de omliggende bossen. Verder is Fontainebleau een aangename stad om rond te wandelen of te winkelen.
  Vervolgens fietsen we door de bossen naar het kunstenaarsdorp Barbizon, waar sinds de eerste helft van de 19e eeuw veel schilders inspiratie vonden. Een groep landschapschilders vormde in die tijd de ‘school van Barbizon’. We bezoeken het plaatselijke museum.
  We vinden de Fleur terug in Melun, een stad die bekend staat als ‘le domaine des reines blanches’, omdat zij in vroeger jaren het domein was van de weduwes van de Franse koningen
  18.30 uur Diner

  Dag 7 (Vr): Melun – Parijs
  Fietstocht: ca. 40 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur We naderen Parijs en dat betekent dat het verkeer drukker wordt. In de ochtend maken we een korte fietstocht langs de oevers van de Seine. We gaan aan boord bij de sluis van Evry
  13.00 uur Lunch aan boord
  Van daar varen we met de Fleur het centrum van Parijs in. De ligplaats van de Fleur is niet ver van de Notre Dame.
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling

  Dag 8 (Za): Parijs
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inbegrepen bij de reissom
  – 8 dagen / 7 nachten
  – 7 x ontbijt
  – 6 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Reisbegeleiding (vanaf 18 personen 2 gidsen)
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken
  – Dagelijkse schoonmaak van de hutten
  – Hutten met airconditioning
  – Welkomstdrankje
  – Entrée Jardin Bourdelle
  – Entrée Imkermuseum

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15
  – Fietshuur (incl. fietstas, helm en waterfles)  € 80
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Op aanvraag
  – Huur e-bike
  – Speciale diëetwensen

 • Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 1: gemakkelijk.
  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie en goede fietsvaardigheden. Over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.
  NB:  Vanaf 18 personen gaat er een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere  fietstocht.

  Huur fietsen
  Fleur: fiets met 11 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm € 80 per week
  Huur E-Bike: €165 per week (alleen op aanvraag, beperkt beschikbaar, vroegtijdig boeken)

  Deze reis begint in Parijs of Montargis.
  In Parijs ligt het schip in de Port d’Arsenal, niet ver van de Place de la Bastille of aan de Quai de Bercy, afhankelijk van uw reisdatum..
  In Montargis ligt de Fleur aan de Rue du Port.
  Er is tussen Parijs (gare de Lyon) en Montargis een doorgaande treinverbinding. De treinen gaan regelmatig, de treinreis duurt ca. 1,5 uur en kost ca. 20 euro.
  Als u wilt kunnen wij bij aankomst of vertrek in Montargis een taxi voor u reserveren die u vanaf het station in Montargis naar het schip in Montargis brengt of vanaf het schip naar het station. U kunt dat vooraf doorgeven per e-mail of aan boord aan de schipper van de Fleur.
  U wordt zowel in Parijs als in Montargis om ca. 14.00 uur aan boord verwacht.
  Als later arriveert wilt u ons dat dan laten weten via telefoon of e-mail?

  CONTACT:
  Tel Fleur: +31 (0) 622738010 / +31 (0) 631783857
  Tel kantoor: +31 (0)299313071
  e-mail: info@eurosailtravel.com

  Ligtplaats Parijs:

  Ligtplaats Montargis

  Montargis weergeven op een grotere kaart