Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Frankrijk: Champagne Tour, Parijs – Epernay of vv

Duration: 7 Dagen
Price: € 1099
Level: actief
 • Champagne wijngaarden langs een prachtige rivier

  Tijdens deze reis volgen we de mooie vallei van de rivier de Marne vanaf Parijs, de beroemde hoodstad van Frankrijk naar Epernay, het centrum van de Champagne regio. Onderweg heeft u overal de mogelijkheid om kaas en champagne te proeven, waar deze streek van Frankrijk zo beroemd om is. U treft het Zwaantje in het hartje van Parijs, niet ver van de Notre Dame. Vanaf daar volgen we de Marne stroomopwaarts. We overnachten in Meaux, beroemd vanwege de brie. Later arriveren we in de ‘echte’ champagnestreek en u fietst dwars door de wijngaarden over de golvende oevers van de Marne. Ook overnachten we in Château-Thierry, waar in de eerste Wereld Oorlog zwaar gevochten is. In Epernay bezoeken we de kolossale champagne kelders, maar ook kelders van de kleine champagneboeren, die u vol trots hun beste champagne zullen laten proeven. Tenslotte fietsen we naar het schilderachtige champagne dorp Hautvillers, waar de Benedictijnse monnik Dom Pierre Pérignon voor het eerst Champagne maakte in 1670 in de abdij van Hautvillers.

  Deze reis is door ons ingedeeld op niveau 3: actief. Het terrein is niet vlak. We fietsen vooral over kleine landweggetjes, die op en neer door de champagne velden gaan. Een goede conditie is daarom belangrijk.

  Route: Parijs – Lagny-sur-Marne – Meaux – La Ferté-sous-Jouarre – Chateau-Thierry – Epernay

 • Beschikbare data in 2018:
  Parijs – Epernay
  Epernay – Parijs
  Toeslag éénpersoonskamer op aanvraag
  26 Mei
  2 Juni
   € 1.099
  €1.099

 • Schip Zwaantje ( 24 Passagiers / 12 hutten)                Premium

  Tijdens de fiets-vaar-vakantie van Parijs naar Brugge verblijft u op MS Zwaantje. MS Zwaantje is een sfeervol motorschip voor 24 gasten. Op het onderdek zijn 10 hutten met 2 lage 1-persoonsbedden, 2 hutten met een 2-persoonsbed, allen uitgerust met eigen badkamer met douche, toilet, wastafel en een patrijspoortje en zelf in te stellen klimaatbeheersing. Op het middendek is het heerlijk vertoeven in de salon met grote ramen, hier vindt u het restaurantgedeelte, een aantal zithoekjes en een knusse scheepsbar. Afhankelijk van de ontvangst, heeft u hier in beperkte mate toegang tot Wi-Fi. Het zonnedek beslaat maar liefst 18 x 5 meter waar u kunt genieten van het uitzicht en een blik in de stuurhut kunt werpen. De fietsen kunnen op een apart gedeelte worden geparkeerd.

   

 • Dag 1 (za): Parijs: inschepen
  Het varen en fietsen in de Champagnestreek begint in Parijs. Tussen 17:00 en 18:00 uur inschepen aan de Quai de Bercy in Parijs, gelegen aan de Seine. De bemanning verwelkomt u en ’s avonds dineert u aan boord.

  Dag 2 (zo): Parijs: bezoek aan centrum van de stad | Parijs – Lagny-sur-Marne
  Zondag laat de reisleider u de mooiste en bekendste highlights van Parijs zien zoals de Eiffeltoren, basiliek Sacré-Coeur in Montmartre, kathedraal Notre Dame, museum het Louvre, het Centre Pompidou en het museum d’Orsay. De tour is deels te voet, deels met het openbaar vervoer (dagkaart niet inbegrepen). In Parijs wordt geen fietstocht aangeboden. U keert in ca. 30 minuten per regionale trein terug naar het schip, dat inmiddels in Lagny-sur-Marne is aangekomen.

  Dag 3 (ma):  Lagny-sur-Marne – Meaux (ca. 35 km )
  In Lagny-sur-Marne stapt u voor het eerst op de fiets en volgt u de rivier. Bij Chalifert vaart het schip door een tunnel, maar fietsers kunnen hun fitness voor het eerst testen en beklimmen de heuvel. Reisdoel is de stad Meaux, bekend van de “Brie de Meaux” en de imposante kathedraal St.-Etienne. Nacht in Meaux.

  Dag 4 (di): Meaux – La Ferté-sous-Jouarre (ca. 35-40 km)
  De fietstocht begint in het centrum van Meaux en gaat al slingerend op en neer langs de kronkelige rivier door kleine stadjes en bosrijk gebied. Mogelijkheid om onderweg te pauzeren bij de ruïnes van het eens zo prachtige kasteel van Montceau uit de 16e eeuw. Uiteraard ook gelegenheid om de beroemde kaas Brie de Meaux en de zwarte Brie-kaas te proeven.

  Dag 5 (wo): La-Ferté-sous-Jouarre – Château-Thierry (ca. 50 km)
  Vandaag een uitdagende fietstocht van La-Ferté-sous-Jouarre naar Château-Thierry over landwegen, door kleine plaatsjes en waterrijk gebied en langs de rivier Ru de Bouillon. De route gaat steeds hoger bergop totdat u het plateau boven het Marnedal bereikt. Daarna fietst u een lange afdaling, deels door het dal van het riviertje Clignon om vervolgens in Château Thierry te arriveren. De plaats Château-Thierry is bekend geworden door het gelijknamige kasteel, dat eens hoog boven aan de rivier te bewonderen was. Nu rest slechts nog een ruïne. De stad was strijdtoneel in 1814 tijdens de oorlogen onder het bewind van Napoleon en ook weer in 1918 aan het einde van de eerste Wereldoorlog. Een vrolijker punt van deze stad is dat het de geboorteplaats is van de fabelschrijver Jean de la Fontaine.

  Dag 6 (do): Château-Thierry – Dormans – Epernay (ca. 30 – 50 km)
  Vandaag bereikt u de officiële Champagnestreek: champagnehuizen, wijnkelders en wijngaarden kenmerken dit gebied. De beroemde champagne Veuve Cliquot komt van hier. Nadat de heer Cliquot stierf, leidde zijn vrouw jarenlang succesvol het champagnehuis en zij verbond haar naam aan deze drank (Veuve Cliquot: weduwe Cliquot). Kiest u voor 50 kilometer op de fiets of vaart u eerst een deel van de route mee op het schip tot aan Dormans, waar onder andere het kasteel en de kapel te bezichtigen zijn. De route komt ook langs het bekende kasteel van Boursault, dat de weduwe Cliquot in 1848 liet bouwen. Na een flinke klimpartij naar Châtillon-sur-Marne wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het Marnedal.

  Dag 7 (vr): Epernay rondrit (ca. 25 km) | Bezoek aan Epernay en Champagnehuizen
  In de ochtend staat een rondrit op het programma: de route leidt naar Ay en Mareuil-sur Ay, vervolgens fietst u via Dizy naar Hautvillers. Na een aantal pittige hoogteverschillen te hebben bedwongen, komt u in het zuidelijk deel van de streek Montagne de Reims. Dit gebied herbergt vele wijngaarden. Hier kunt de kapel bezoeken met het graf van Dom Pérignon. De Benictijner monnik Dom Pérignon (1638-1715) werkte jarenlang aan het verbeteren van de kwaliteit van wijn. De ‘méthode champenoise’, de bereidingswijze voor het maken van champagne wordt hem vaak toegeschreven. Naar hem is ook de beste champagne van het wijnhuis Moët et Chandon genoemd: champagne Dom Pérignon. Op de fiets terug naar Épernay voor een lunch aan boord om vervolgens het stadscentrum te verkennen. Samen met Reims vormt Épernay het wijncentrum van de champagnestreek: wijnsoorten Montagne de Reims, Côte Blancs und Vallée de la Marne worden hier geproduceerd. De stad bezit een rijke architectuur, hier kunt u kenmerkende stijlen uit de neorenaissance uit de 19e eeuw terugvinden. In het centrum is de Avenue de Champagne met chique gebouwen van o.a. Moët & Chandon een lust voor het oog. Een bezoek aan een van de wijnkelders mét champagne-proeverij is hier mogelijk en zou u op deze reis eigenlijk niet mogen overslaan.

  Dag 8 (za): Epernay: einde reis
  Na het ontbijt is de reis ten einde. U kunt tot 9:30 uur uitchecken.

 • Dag 1 (za): Epernay: inschepen
  Tussen 17.00 en 18.00 uur verwelkomt de bemanning u aan boord, ‘s avonds is er een diner op het schip. Hier begint het varen en fietsen in de Champagnestreek.

  Dag 2 (zo): Epernay rondrit (ca. 25 km) | Bezoek aan Epernay en de Champagnehuizen
  ’s Ochtends maakt u een rondrit vanuit Epernay: de route leidt naar Ay en Mareuil-sur Ay, vervolgens fietst u via Dizy naar Hautvillers. Na een aantal pittige hoogteverschillen te hebben bedwongen, komt u in het zuidelijk deel van de streek Montagne de Reims. Dit gebied herbergt vele wijngaarden. Hier kunt de kapel bezoeken met het graf van Dom Pérignon. De Benictijner monnik Dom Pérignon (1638-1715) werkte jarenlang aan het verbeteren van de kwaliteit van wijn. De ‘méthode champenoise’, de bereidingswijze voor het maken van champagne wordt hem vaak toegeschreven. Naar hem is ook de beste champagne van het wijnhuis Moët et Chandon genoemd: champagne Dom Pérignon. Op de fiets terug naar Épernay voor een lunch aan boord om vervolgens het stadscentrum te verkennen. Samen met Reims vormt Épernay het wijncentrum van de champagnestreek: wijnsoorten Montagne de Reims, Côte Blancs und Vallée de la Marne worden hier geproduceerd. De stad bezit een rijke architectuur, hier kunt u kenmerkende stijlen uit de neorenaissance uit de 19e eeuw terugvinden. In het centrum is de Avenue de Champagne met chique gebouwen van o.a. Moët & Chandon een lust voor het oog. Een bezoek aan een van de wijnkelders mét champagne-proeverij is hier mogelijk en zou u op deze reis eigenlijk niet mogen overslaan.

  Dag 3 (ma): Epernay – Dormans – Château-Thierry (ca. 30 – 50 km)
  Champagnehuizen, wijnkelders en wijngaarden kenmerken het champagnegebied. De beroemde champagne Veuve Cliquot komt van hier. Nadat de heer Cliquot stierf, leidde zijn vrouw jarenlang succesvol het champagnehuis en zij verbond haar naam aan deze drank (Veuve Cliquot: weduwe Cliquot). Kiest u voor 50 kilometer op de fiets of vaart u eerst een deel van de route mee op het schip tot aan Dormans, waar onder andere een kasteel en kapel te bezichtigen zijn. Na Dormans verlaat u de officiële Champagnestreek. De route komt ook langs het bekende kasteel van Boursault, dat de weduwe Cliquot in 1848 liet bouwen. Na een flinke klimpartij naar Châtillon-sur-Marne wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het Marnedal. De plaats Château-Thierry is bekend geworden door het gelijknamige kasteel, dat eens hoog boven aan de rivier te bewonderen was. Nu rest slechts nog een ruïne. De stad was strijdtoneel in 1814 tijdens de oorlogen onder het bewind van Napoleon en ook weer in 1918 aan het einde van de eerste Wereldoorlog. Een vrolijker punt van deze stad is dat het de geboorteplaats is van de fabelschrijver Jean de la Fontaine.

  Dag 4 (di): Château-Thierry – La-Ferté-sous-Jouarre (ca. 50 km)
  Vandaag een uitdagende fietstocht van Château-Thierry naar La-Ferté-sous-Jouarre over landwegen, door kleine plaatsjes en waterrijk gebied. De route gaat steeds hoger bergop totdat u het plateau aan de Noordkant van het Marnedal bereikt. U volgt het kleine riviertje Ru de Bouillon stroomafwaarts naar La-Ferté-sous-Jouarre om vervolgens langs de rivier De Marne het eindpunt te bereiken.

  Dag 5 (wo): La Ferté-sous-Jouarre – Meaux (ca. 35-40 km)
  Einddoel van vandaag is de stad Meaux, bekend van de “Brie de Meaux” en de imposante kathedraal St.-Etienne. De route gaat al slingerend op en neer langs de kronkelige rivier door kleine stadjes en bosrijk gebied. Mogelijkheid om onderweg te pauzeren bij de ruïnes van het eens zo prachtige kasteel van Montceau uit de 16e eeuw. Uiteraard ook gelegenheid om de beroemde kaas Brie de Meaux en de zwarte Brie-kaas te proeven.

  Dag 6 (do): Meaux – Lagny-sur-Marne (ca. 35 km) | Lagny-sur-Marne – Paris
  In Meaux begint de laatste fietstocht, die voornamelijk langs De Marne en het daaraan parallel lopende kanaal voert. Hier stapt u op de fiets om o.a. de heuvel bij Chalifert te beklimmen, terwijl het schip via een tunnel dóór de berg kan varen. U gaat ’s middags weer in Lagny-sur-Marne aan boord.

  Dag 7 (vr): Parijs: Bezoek aan centrum van de stad
  Na het ontbijt vertrekt u per regionale trein en reist in ca. 30 minuten naar het centrum van Parijs. Vandaag laat de reisleider u de mooiste en bekendste highlights van Parijs zien zoals de Eiffeltoren, basiliek Sacré-Coeur in Montmartre, kathedraal Notre Dame, museum het Louvre, het Centre Pompidou en het museum d’Orsay. De tour is deels te voet, deels met het openbaar vervoer (dagkaart niet inbegrepen). In Parijs wordt geen fietstocht aangeboden.

  Dag 8 (za): Parijs: Einde reis
  Na het ontbijt gaat u in Parijs weer van boord.

  Cursief gedrukte tekst wordt met het schip afgelegd.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u meevaren met het schip.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.
  Op de aankomstdag kunt u uw bagage al vanaf ca. 9:30 uur aan boord brengen.

  Dagelijks fietstochten met gids; voor gasten die individuele fietstochten willen maken zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord.


 • Inclusief

  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Parijs c.q. Epernay;
  – Volpension: 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangendiner;
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse schoonmaak van de hut;
  – Welkomstdrankje en informerend gesprek op de eerste avond;
  – Reisleider (Nederlands-, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, dagelijks fietstochten met gids;
  – Begeleide stadstour door Parijs (wandelend en met OV), Brie-proeverij, halfdaags bezoek aan Epernay incl. bezoek    aan champagnehuis en wijnproeverij;
  – Kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten (1 per hut);
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur.

  Exclusief
  – Vervoer naar / van ligplaatsen (info op aanvraag);
  – Reserveringskosten € 15 (verplichte toeslag);
  – Fietshuur;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden en uitstapjes;
  – Kosten OV in Parijs;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Dieetwensen altijd van tevoren aangeven (voor een aantal diëten moeten kosten worden berekend).

  Huurfiets met 21 versnellingen, handremmen, fietstas: € 80 per week
  Huur E-bike: € 165 per week (er is beperkt aantal E-bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)

 • Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 3: actief.
  De fietstochten zijn niet altijd gemakkelijk. U fietst over kleine landwegen die op en neer door de Champagne velden gaan. Een goede fysieke conditie heeft u beslist nodig en goede fietsvaardigheden. U brengt ongeveer 5 uur per dag op de fiets door. Zo af en toe komen iets langere en steilere hellingen voor met hoogteverschillen tot ± 200 meter.
  NB: Vanaf 18 personen gaat er een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere fietstocht.

  Huurfietsen en E-bikes
  De fietsen zijn toerfietsen met 21 versnellingen, handremmen en een fietstas. Er is een beperkt aantal e-bikes op aanvraag beschikbaar, vroeg reserveren is aan te raden. Andere huurfietsen (bijv. kinderfietsen) en kinderzitjes (achterop) zijn in dit gebied NIET beschikbaar. Het is niet mogelijk eigen fietsen mee te nemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. In Frankrijk is het niet verplicht om een fietshelm te dragen,maar wij raden dit wel aan. Neemt u a.u.b. uw eigen goed passende helm mee. Er is aan boord een beperkt aantal fietshelmen beschikbaar (gratis).

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Plaats van vertrek : Parijs of Epernay.
  De reis op het Zwaantje begint in Parijs of in Epernay.
  In Parijs ligt het Zwaantje in het bassin de la Vilette of aan de quai de Bercy, afhankelijk van uw reisdatum.
  In Epernay ligt het Zwaantje aan de Quai de la Marne.
  Wij verwachten u aan boord om ongeveer 16.00 uur.
  Als u verwacht om later aan te komen, laat ons dat dan a.u.b. weten via telefoon of e-mail.

  CONTACT:
  Tel kantoor: +31 (0) 299313071
  e-mail: info@eurosailtravel.com