Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Frankrijk: Provence en Camargue, Avignon – Aigues-Mortes of vv

Duration: 7 Days
Price: vanaf € 980
Level: Relaxed
 • Romantische Provence en de wildernis van de Camargue

  Een fantastische fiets- en vaarreis van de beroemde Pont d’Avignon naar de Middellandse Zee. U bezoekt Avignon en Arles met hun culturele en architectonische hoogtepunten en fietst door het landschap dat beroemd is om haar prachtige licht dat al vele eeuwen reizigers aantrekt. In deze streek vonden kunstenaars als Van Gogh en Cézanne hun inspiratie. Onderweg zult u pittoreske Provençaalse dorpjes, wijngaarden en lavendelvelden ontdekken. U zult een bezoek afleggen aan de Romeinse Pont du Gard en de rijke wijnen van Châteauneuf-du-Pape proeven.

  De adembenemende natuur van de Camargue vormt het decor voor het tweede deel van uw reis. U zult langs rietvelden en zoutmeren met paarden en flamingo’s fietsen en uitkomen bij het middeleeuwse fort van Aigues-Mortes.

  Route: Avignon – Aramon – Vallabrègues – Arles – Aigues-Mortes

 • Schip Caprice (22 passagiers)
  De Caprice is gebouwd als vrachtschip en omgebouwd tot een passagiersschip in 1996. Sinds de laatste verbouwing in 2009 voldoet het schip aan hedendaagse comfortstandaarden. Vanuit de gezellige salon, waar u ook uw ontbijt en diner kunt gebruiken, heeft u een prachtig uitzicht.
  Dagverblijf
  Het woongedeelte van de Caprice is uitgerust met klimaatregeling en is in twee delen opgedeeld: een gezellig restaurant (tot 22 zitplaatsen) en een salon met een bar. Het zonnedek met comfortabele stoelen is half overdekt.
  Hutten
  Benedendeks heeft de Caprice 11 hutten (3 met dubbel bed en 8 met twee losse bedden) met een oppervlak van 7-8 m2. Elke hut is uitgerust met drie patrijspoorten (één daarvan in de badkamer), klimaatregeling en een privébadkamer met douche, toilet en wastafel.  Schip Estello (20 passagiers)
  L’Estello is gebouwd in 1937. Het is een klassiek Nederlands passagiersschip, omgebouwd om te voldoen aan hedendaagse comfortstandaarden. De boot is 39 m lang en 5,2 m breed. De uitnodigende sfeer aan boord van de Estello zal ervoor zorgen dat u zich meteen op uw gemak voelt. De boot kan maximaal 20 passagiers huisvesten.
  Dagverblijf
  Het woongedeelte van de Estello is uitgerust met klimaatregeling en is in twee delen opgedeeld: een gezellig restaurant (tot 20 zitplaatsen) en de salon met een bar en comfortabele banken en fauteuils.
  Het zonnedek met comfortabele stoelen is half overdekt.
  Hutten
  De Estello heeft 10 tweepersoonshutten (één met dubbel bed en negen met twee losse bedden) met een oppervlak van 7-8 m2. Elke hut is uitgerust met twee patrijspoorten (één daarvan in de badkamer), klimaatregeling en een privébadkamer met douche, toilet en wastafel.


 • Dag 1 (za): Avignon
  18:00 u Individuele aankomst vanaf 18:00 u in Avignon. U vindt uw schip aan de Quai de la Ligne, naast de beroemde Pont St. Bénezet.
  19:00 u De ontmoeting met de reisleider en de bemanning vindt even voor het diner plaats.
  19:30 u Diner

  Dag 2 (zo): Avignon
  Fietstocht: ca. 45 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u U fietst naar Châteauneuf-du-Pape over rustige wegen omgeven door wijngaarden. In Châteauneuf-du-Pape kunt u zich te goed doen aan een proeverij van de beroemde Provençaalse wijn. Daarna steekt u de Rhône over bij Roquemaure en fietst u langs de rivier terug door Villeneuve-lès-Avignon.
  19:00 u Diner

  Dag 3 (ma): Avignon – Aramon
  Fietstocht: ca. 40 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u ‘s Ochtends varen we naar het stadje Aramon, waar u begint met fietsen. De tocht van vandaag brengt u naar het best-bewaarde Romeinse aquaduct in Europa: de Pont du Gard, een spectaculair staaltje bouwkunst.
  19:00 u Diner
  Overnachting in Aramon met een prachtig uitzicht naar de Mont Ventoux.

  Dag 4 (di): Aramon – Vallabrègues
  Fietstocht: ca. 35 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u We beginnen de dag met een vaartocht naar Vallabrègues, een mooi Provençaals dorpje aan de oever van de Rhône. Schilderachtige landwegen voeren u naar Barbentane met zijn kasteel boven de samenvloeiing van de Rhône en de Durance. U fietst verder naar de indrukwekkende abdij van Saint-Michel de Frigolet, en vervolgens naar het middeleeuwse dorp Boulbon.
  19:00 u Diner
  Overnachting in Vallabrègues.

  Dag 5 (wo): Vallabrègues – Arles
  Fietstocht: ca. 60 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u Vandaag bezoekt u Saint-Rémy-de-Provence, de geboorteplaats van de waarzegger Nostradamus. Dit dorp is ook bekend vanwege Van Gogh, die hier woonde ten tijde van zijn geestesziekte. Uiteindelijk fietst u door naar de Alpilles, waar het dorpje Les-Baux-de-Provence in de rots is uitgehouwen. Onderweg doorkruist u een landschap met kalkstenen kliffen en olijfbomen.
  19:00 u Diner

  Dag 6 (do): Arles – Aigues-Mortes
  Fietstocht: ca. 25 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u De hele ochtend is gereserveerd voor uw bezoek aan Arles, de oude hoofdstad van Gallië met haar prachtige Romeinse ruïnes. U krijgt de mogelijkheid om langs de juwelen van de stad gevoerd te worden door een professionele gids.
  14:00 u Na de lunch fietst u naar de sluis van Saint-Gilles, en van daar vaart u naar Aigues-Mortes voor de overnachting.
  19:00 u Diner

  Dag 7 (vr): Aigues-Mortes
  Fietstocht: ca. 55 km
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u U fietst over de smalle landweggetjes van de Camargue, tussen kanalen, lagunes en kleine dorpjes. ’s Middags bereikt u het charmante vissersdorpje Le Grau-du-Roi. U heeft de mogelijkheid tot een verfrissende duik in de zee.
  19:00 u Diner

  Dag 8 (za): Aigues-Mortes
  8:00 u Ontbijt
  9:00 u Na het ontbijt: vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inbegrepen bij de reissom
  – 8 dagen / 7 nachten
  – 7 x ontbijt
  – 7 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Hutten met airconditioning
  – Reisbegeleiding
  – Gedetailleerde routebeschrijving, kaarten en informatiepakket
  – Wijnproeverij in Châteauneuf-du-Pape
  – Rondleiding in Arles
  – Entree voor de Pont du Gard

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15
  – Fietshuur (incl. fietstas en bidon): € 85 per fiets
  – Huur helm: € 15
  – Vervoer naar/van aanlegplaatsen in Avignon en Aigues-Mortes
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Huurfietsen
  Fietshuur is optioneel. De prijs voor fietshuur is € 85 per week. De fietsen aan boord hebben verschillende framematen en een Shimano Deore systeem met 27 versnellingen. Ze zijn volledig uitgerust met 1 fietstas, 1 bidon, 1 kaarthouder/stuurtas, 1 slot per fiets en 1 reparatiesetje per twee.
  Een helm is niet inbegrepen. U kunt een helm huren voor € 15.

 • Uw reis begint in Avignon of in Aigues-Mortes
  In Avignon ligt het schip aan de Boulevard de la Ligne.
  In Aigues-Mortes ligt het schip aan de Avenue Pont de Provence, vlakbij het treinstation.

  Er is een goede treinverbinding tussen Aigues-Mortes en Avignon. De reis duurt ongeveer 2 uur en kost ongeveer € 15,- (ter plaatse te betalen). Raadpleeg voor vertrektijden en prijzen: www.tgv-europe.com.

  Wij verwachten u op zaterdag om 18:00 uur aan boord. Het schip vertrekt zondagochtend. Indien u niet op tijd aan kunt komen, stelt u ons dan telefonisch of per email op de hoogte?
  Tel: 0033-671911794.
  e-mail: info@eurosailtravel.com