Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Duitsland: Main rivier, Aschaffenburg – Bamberg of vv

Duration: 7 Dagen
Price: € 1150
Level: Gemakkelijk
 • Beierse levensvreugde

  Frankenland is een regio van uitstekende wijnen, zeggen sommigen, terwijl anderen de Franken meer om hun bieren prijzen. Beide partijen hebben gelijk. En dus heeft u tijdens deze reis altijd weer een gelegenheid, edele wijnen, een of andere lekker bier en vele culinaire hoogstandjes te proberen. Maar het Frankenland is natuurlijk niet alleen de ideale regio voor de maag. U kunt zich ook op alle culturele hoogtepunten verheugen. In Würzburg kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het slot de Residenz met tuinen in rococostijl, genoteerd op de lijst van werelderfgoederen van de Unesco.

  De reis eindigt in Bamberg één van de mooiste steden van Duitsland. Er zijn bezienswaardigheden in overvloed: de Dom, het 15e eeuwse Alte Rathaus midden in de rivier de Regnitz en met boogbruggen verbonden met de oever, het “Klein Venetië” met oude vissershuisjes en natuurlijk de “Biergartens” waar het altijd goed toeven is…

  Route: Aschaffenberg – Miltenberg – Lohr – Würzburg – Kitzingen – Schweinfurt – Hassfurt – Bamberg

 • Beschikbare data in  2018:
  Aschaffenburg – Bamberg (Iris)
  Toeslag éénpersoonshut op aanvraag
  26 Mei € 1.150

 • Schip Iris (24 passagiers / 12 hutten)                      Premium

  De Iris is in april 2005 in de vaart gekomen. Ook de Iris een omgebouwd vrachtschip, wat accommodatie biedt voor 24 overnachtende passagiers en 50 dag passagiers. Sinds 2011 is Lenny Versteeg de trotse eigenaresse en gastvrouw  van de Iris.  U herkent onmiskenbaar haar ‘female touch’ aan de smaakvolle inrichting en aan alle kleine details die de Iris tot een plezierig en comfortabel schip maken. Haar gastvrije bemanning kijkt ernaar uit u aan boord te ontmoeten. Het schip is inzetbaar op veel rivieren en kanalen in Nederland, België en Duitsland.
  De Iris heeft twee verdiepingen met boven de salon, een ruime zithoek met breedbeeld TV, een gezellige bar en een zonnedek. Vanaf het dek kunt u tijdens het varen van het uitzicht genieten. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding.
  Benedendeks beschikt de Iris over 12 ruime en comfortabele gastenhutten (10 m2, aparte bedden). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. Ook zijn hutten zijn voorzien van centrale verwarming en airconditioning. En in elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

  Schip Allure (20 passagiers / 10 hutten)          

  De Allure is in 1998 in de vaart gebracht. Jossie Verkerk, de toenmalige eigenaresse, liet dit mooi gelijnde binnenvaartschip ombouwen tot een comfortabel en vriendelijk passagiersschip, volgens haar eigen ontwerp. Vanaf dat moment vaart de Allure succesvol fiets-vaarvakanties in Nederland, België en Duitsland. De Allure heeft sinds 2011 een nieuwe eigenaar: Martien van de Velde. Hij bestiert de Allure met nieuw elan. Onder zijn leiding is de Allure nog altijd een populair klein passagiersschip voor fiets-vaarvakanties.
  De Allure heeft een gezellige salon met een breedbeeld TV, een kleine zithoek en een bar. Verder beschikt het schip over een prachtig groot dek, waar bij mooi weer de maaltijden van uitstekende kwaliteit geserveerd worden. Tijdens het varen kunt u vanaf het dek van het landschap genieten. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding. De salon is voorzien van centrale verwarming en airconditioning.
  Voorin beschikt de Allure over 10 comfortabele gastenhutten. 9 twee-persoons hutten (9 m2, aparte bedden) en 1 hut met een twee-persoons bed (9 m2). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. De ramen kunnen worden geopend en de hutten hebben centrale verwarming. De gang heeft airconditioning. In elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

   

 • Dag 1 (Za): Aschaffenburg – Miltenberg
  13.30 u Aankomst aan boord in Aschaffenburg.
  Wij raden u aan een dag eerder naar Aschaffenburg te komen, zodat u tijd heeft de stad te verkennen. Direct nadat alle gasten zijn gearriveerd vertrekt het schip.
  14.00 u Welkom en introductie van de bemanning
  15.00 u Veiligheidsinstructie
  17.30 u welkomstdrankje
  18.00 u Diner tijdens het varen
  20.00 u Wandeling door door de historische oude stad van Miltenberg met de schilderachtige marktplaats, dat ook als “Schnatterloch” bekend is (kwebbelplek).

  Dag 2 (Zo): Miltenberg – Freudenberg – Marktheidenfeld
  Fietstocht: ca. 45 km
  8.00 u Tijdens een ontspannen ontbijt, brengt het schip u naar Freudenberg.
  9.00 u Eerst fiets u door het typische Main landschap naar Wertheim, waar nog het karakter van een oud Frankisch stadje bewaard is gebleven. Er is veel te zien op de route naar Marktheidenfeld, met zijn mooie oude stad met historische gebouwen en Frankische vakwerk huizen.
  18.30 u Diner
  20.00 u Avondwandeling

  Dag 3 (Ma): Marktheidenfeld – Karlstadt
  Fietstocht: ca. 50 km
  8.00 u ontbijt
  9.00 u Vandaag fietst u door een prachtig deel van de Main vallei naar Lohr met zijn Gotische en barokke gebouwen. Dan fietst u naar Gemunden, een charmant plaatse langs de rivier. Het einddoel van vandaag is Karlstad. Romantiek van een oude stad en de idylle van een dorp – Karlstadt heeft beide. Ontdek meer dan 800 jaar oude gebouwen in de door muren, torens en poorten omgeven binnenstad. Geniet van een ontspannen fietstocht naar Würzburg, waar u in de namiddag de Iris weer treft. Bezoekt u de Würzburg Residenz, dat sinds 1981 op de UNESCO Wereld erfgoedlijst staat of geniet van het prachtige uitzicht vanaf de vesting Marienburg.
  18.30 u Diner
  20.00 u Avondwandeling

  Dag 4 (Di): Karlstadt – Würzburg
  Fietstocht: ca. 25 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Vandaag maken we een kortere fietstocht zodat we meer tijd hebben in Würzburg. .
  18.30 u Diner op eigen rekening in de stad.

  Dag 5 (Woe): Würzburg – Kitzingen
  Fietstocht: ca. 50 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Vandaag fietst u over het Mainfietspad van Würzburg door het vruchtbare Ochsenfurther Gau naar Ochsenfurt met zijn bezienswaardige lansentorens en via het historische plaatsje Marktbreit met zijn prachtige herenhuizen naar Kitzingen. In deze stad is de wijncultuur heel belangrijk.
  18.30 u Diner
  20.00 u Wijn en bierproeverij aan boord

  Dag 6 (Do): Kitzingen – Schweinfurt – Haßfurt
  Fietstocht: ca. 50 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Via een mooi wijnbouw gebied fietst u naar Volkach. Dan gaat u verder naar Fahr en via de Volkach loop naar Schweinfurt.
  Schweinfurt, de 1200 jaar oude, voormalige vrije rijksstad biedt haar bezoekers o.a. de liefdevol gerestaureerde binnenstad.
  Vanaf Schweinfurt varen we met het schip naar Haßfurt. In het rechthoekige stadsontwerp met de twee grote stadstorens bevindt zich ook de parochiekerk met afbeeldingen van Tilman Riemenschneider.
  18.30 u Diner

  Dag 7 (Vr): Haßfurt – Bamberg
  Fietstocht: ca. 40 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Vandaag fietst u via Zeil am Main, precies gelegen in het overgangsgebied tussen Wijn- en Bierfranken – naar Bamberg. Deze stad is net als Rome op zeven heuvels gebouwd en wordt daarom ook graag het „Frankische Rome“ genoemd. Beleeft u het fascinerende wereldcultuur erfgoed. Bezienswaardig is ook het visserskwartier „klein Venetië“, een rij woonhuizen uit de 17de eeuw. Bij Bamberg hoort in ieder geval ook een koud biertje. In de stad bevinden zich nog negen zelfstandige brouwerijen!

  Dag 8 (Za): Bamberg
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inbegrepen in de reissom
  – 8 dagen / 7 nachten
  – 7 x ontbijt
  – 6 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Reisbegeleiding (op de Iris vanaf 18 personen 2 gidsen)
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken
  – Dagelijkse schoonmaak van de hutten
  – Hutten met airconditioning (alleen Iris)
  – Welkomstdrankje
  – Entrée residentie Würzburg
  – Wijn en bier proeverij aan boord

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15
  – Fietshuur (incl. fietstas, helm en waterfles) € 80 per fiets
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Op aanvraag
  – Huur E-bike
  – Speciale dieet wensen

 • Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 1: gemakkelijk.
  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie en goede fietsvaardigheden. Over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.

  Huur fietsen:
  Iris: fiets met 11 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm € 80
  Allure: fiets met 8 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm € 80
  Huur E-Bike: € 165 per week ( alleen op aanvraag, beperkt beschikbaar, vroegtijdig boeken)

  In 2017 begint uw reis in Miltenberg of in Bamberg
  De ligplaats in Miltenberg is aan de Mainstrasse.
  In Bamberg ligt het schip aan de Weegmannufer dicht bij de Löwenbrücke
  We verwachten u om ongeveer 14.00 h aan boord.

  In 2018 begint de reis in Aschaffenburg
  De ligplaats in Aschaffenburg is in de Flosshafen.
  We verwachten u om 13.30 h aan boord. Het schip zal direct uit Aschaffenburg vertrekken.
  Het is dus belangrijk dat u op tijd in Aschaffenburg arriveert. We raden u aan een dag eerder aan te reizen, zodat u tijd heeft de stad te verkennen.

  Ook op de reis die begint in Bamberg wordt u  om 13.30 h aan boord verwacht.
  Het schip zal direct uit Bamberg vertrekken.
  Het is dus belangrijk dat u op tijd in Bamberg arriveert.Wij raden u aan een dag eerder aan te reizen, zodat u tijd heeft de stad te verkennen.
  Als later arriveert wilt u ons dat dan laten weten via telefoon of e-mail?

  CONTACT
  Tel Iris: +31 (0) 620245095
  Tel Allure: +31 (0) 619531474
  Tel Office: +31 (0) 299313071
  e-mail: info@eurosailtravel.com

  Ligplaats Miltenberg

  Miltenberg weergeven op een grotere kaart

  Ligplaats Bamberg

  Bamberg weergeven op een grotere kaart