Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Duitsland, Luxemburg en Frankrijk: 3-landen Moezel tour

Duration: 7 Dagen
Price: vanaf € 1050
Level: Gemakkelijk
 • Een gezellige wijnstreek met een rijk verleden

  Het landschap links en rechts van de Moezel is prachtig, de koele wijnen smaken heerlijk, de sfeervolle stadjes hebben een rijk verleden en de fietsmogelijkheden zijn buitengewoon goed. Precies de juiste ingrediënten voor een aangename fiets-vaarvakantie.

  Deze reis voert ons door een mooie en gevariëerde regio. We volgen de rivier de Moezel deels in Duitsland, deels in Luxemburg en deels in Frankrijk, langs de eindeloze wijngaarden en de charmante oude stadjes, zoals Cochem en Bernkastel. En vanzelfsprekend proberen we overal de plaatselijke wijnen. We bezoeken Trier, de oudste stad van Duitsland met de Porta Nigra uit de eerste eeuw na Christus. Vanaf Trier volgen we de rivier de Saar naar  het charmante Saarbrug met de mooie waterval in het stadcentrum. We vervolgen onze reis naar Luxemburg en Frankrijk met gastvrije dorpen, waar de bewoners trots zijn op hun licht zoete wijnen en gouden mirabellen likeur.  Einddoel is  Metz met haar prachtige kathedraal.

  Route : Cochem – Bernkastel-Kues – Trier – Saarburg – Remich – Metz

  NB:  Vanaf 18 personen gaat er een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere  fietstocht.

 • Geen beschikbare data in 2018

 • Schip Iris (24 passagiers / 12 hutten)                      Premium

  De Iris is in april 2005 in de vaart gekomen. Ook de Iris een omgebouwd vrachtschip, wat accommodatie biedt voor 24 overnachtende passagiers en 50 dag passagiers. Sinds 2011 is Lenny Versteeg de trotse eigenaresse en gastvrouw  van de Iris.  U herkent onmiskenbaar haar ‘female touch’ aan de smaakvolle inrichting en aan alle kleine details die de Iris tot een plezierig en comfortabel schip maken. Haar gastvrije bemanning kijkt ernaar uit u aan boord te ontmoeten. Het schip is inzetbaar op veel rivieren en kanalen in Nederland, België en Duitsland.
  De Iris heeft twee verdiepingen met boven de salon, een ruime zithoek met breedbeeld TV, een gezellige bar en een zonnedek. Vanaf het dek kunt u tijdens het varen van het uitzicht genieten. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding.
  Benedendeks beschikt de Iris over 12 ruime en comfortabele gastenhutten (10 m2, aparte bedden). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. Ook zijn hutten zijn voorzien van centrale verwarming en airconditioning. En in elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

   

   

   

   

   

   

 • Dag 1 (Za): Cochem
  14.00 uur Aankomst
  14.30 uur Informatie en introductie van de bemanning
  15.00 uur Veiligheidsinstructie
  15.30 uur Wandeling door Cochem. Cochem is een gezellig en karakteristiek Moezelstadje, met steile wijnbergen, beboste heuvels, middeleeuwse burchten en een pittoresk centrum met mooie vakwerkhuizen. In de burcht is een museum gevestigd.
  18.15 uur Welkomstdrankje
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Proef fietstochtje

  Dag 2 (Zo): Cochem – Zell- Bernkastel
  Fietstocht: ca 50 km
  8.00 uur Tijdens het ontbijt varen we naar Beilstein.
  9.00 uur In Beilstein kunt u in de kapel van het hooggelegen Karmelietenklooster de zwarte Madonna bewonderen. Vanaf hier begint de fietstocht naar Zell. Zell ligt op een prachtig punt aan de Moezel, waar de rivier zich in vele lussen door de heuvels slingert. De Zeller Schwarze Katz is een legendarische Moezelwijn. De Hoherott (452 m) en de Corrayer Berg ( 425 m) zijn er de bekendste wijngebieden.
  U fiets verder naar Traben – Trarbach. Dit stadje heeft enkele bijzonder Jugendstilgebouwen en is het belangrijkste centrum van de wijnhandel in de Moezelsteek.
  16.00 uur In Traben gaat u aan boord en we varen naar Bernkastel-Kues. Bernkastel is een druk bezochte, oude en schilderachtige stad, met de beste wijngebieden van de Midden-Moezel. De trots van het stadje is het marktplein, met zijn talrijke vakwerkhuizen. Een wandeling naar de burcht biedt een fraai uitzicht
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadwandeling

  Dag 3 (Ma): Bernkastel-Kues
  Fietstocht: ca 45 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vanmorgen brengt een bus gasten en fietsen via de Eifel Vallei naar de stad Daun. Vanaf daar voert een spannende fietstocht langs een oude spoorlijn die nu een fietspad is. De rit gaat door tunnels, over bruggen en langs kleine meren gevormd door vulkaan kraters. Onderweg kunnen we stoppen in Strohn voor een bezoek aan een klein vulkaan museum. De regio is bezaaid met “jonge” vulkanen van ongeveer 12.000 jaar oud.
  18.30 uur Diner

  Dag 4 (Di): Bernkastel-Kues -Trier
  Fietstocht: ca 50 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vanaf Bernkastel stroomopwaarts strekken zich op vele plaatsen fraaie wijnvelden uit. De witte moezelwijn is tot ver in het buitenland een begrip.
  Vandaag passeren we Piesport en Trittenheim, beide klinkende namen. Piesport produceert een aantal mooie witte wijnen. Vooral de ‘Piesporter Goldtröpfchen geniet grote bekendheid.
  Trittenheim ligt in een scherpe lusbocht in de Moezel. Het wordt omgeven door bergen met uitgestrekte wijngaarden. Midden tussen de wijnranken staat de Laurantiuskapelle met haar gotisch koor.
  Daarna fietsen we naar Trier, een interessante en levendige stad, de oudste stad van Duitsland. Volgens de Romeinen werd Trier gesticht rond 15 voor Christus door Ceasar Augustus, onder de naam Augusta Trevorum. Trier bloeide tijdens de laat keizerlijke periode als een centrum van handel. Deze Romeinse ‘gouden eeuw’ heeft ons een respectabel aantal prachtige monumenten nagelaten. Het best bewaard is de stadspoort Porta Nigra, die gebouwd werd in 18 na Christus.
  18.30 uur Diner

  Dag 5 (Wo): Trier – Saarburg
  Fietstocht: ca 35 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag vervolgen we onze tocht via het Saardal naar Saarburg, een charmant, oud stadje, gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers dichtbebost. Het kasteel van Sarburg werd hier gebouwd in het midden van de 10e eeuw. Midden in de stad vinden we een 20 meter hoge waterval. Aan de voet van de waterval staat een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude huizen uit de 17e en 18e eeuw bewaard gebleven, die Saarburg zo’n schilderachtig aanzien geven.
  18.30 uur Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt een keuze maken uit één van de plaatselijke restaurants in Saarburg.

  Dag 6 (Do): Saarburg – Remich
  Fietstocht: ca 50 km
  9.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vanaf Saarburg volgen we het Moezeldal naar het zuiden richting Remich. Hier vormt de Moezel de grens tussen Duitsland en Luxemburg en Remich bevindt zich aan de Luxemburgse kant. Onderweg bezoeken we een wijnkelder, waar we een lekker glas Moezel wijn kunnen proeven. We brengen ook een bezoek aan de Romeinse mozaiek vloer in Nennig.
  18.30 uur Diner

  Dag 7 ( Vr): Remich – Metz
  Fietstocht: ca 40 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag fietsen we verder door het mooie Moezeldal naar Frankrijk. Eerst passeren we het kasteel van Sierck-les-Bains, prachtig gesitueerd aan de oever van de Moezel. Bovenop een heuvel vinden we hier een kasteel uit de 11e eeuw, dat de inzet was van de strijd tussen de graaf van Lorraine en de aartsbisschop van Trier in de 12e eeuw. We fietsen verder naar Thionville, een aardige stad met een bewogen verleden. Thionville was ooit een belangrijk centrum van de Noord-Franse staalindustrie. Maar in het oude centrum vinden we ook de stadswallen en de prachtige St.-Maximin kerk en het kasteel van la Grange. De stad is ook onderdeel van de Maginot Linie, een enorme linie van verdedigingswerken, die in het begin van de 20e eeuw werd gebouwd als verdediging tegen een mogelijke Duitse invasie.
  13.00 uur Rond lunchtijd varen we met het schip naar Metz. U kunt ook per trein vanaf Thionville naar Metz reizen.
  Metz ligt strategisch tussen de Côtes de Moselle en het plateau van Lorraine. Vandaag de dag is deze mooie middeleeuwse stad een belangrijk logistiek knooppunt, een universitaire stad, maar vooral een belangrijk handelscentrum. Een bezoek aan de kathedraal St.Etienne, een van de mooiste kathedralen van Frankrijk, is een must. Deze kathedraal staat midden in het oude centrum, waar je ook gezellig kunt winkelen.
  19.00 uur Diner

  Dag 8 (Za): Metz
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Dag 1 (Za): Metz
  14.00 uur Aankomst in Metz.
  14.30 uur Welkom en voorstellen van de bemanning
  15.00 uur stadswandeling en bezoek kathedraal
  18.45 uur Welkomstdrankje
  19.00 uur Diner
  Metz, “la ville jaune” (de gele stad), zogenoemd vanwege haar gele zandstenen gebouwen, is strategisch gelegen tussen de Côtes de Moselle en het plateau van Lorraine. Vandaag de dag is deze fraaie middeleeuwse stad een belangrijk logistiek knooppunt, een universiteits stad en een belangrijk handelscentrum. Een bezoek aan de kathedraal St.Etienne, een van de mooiste kathedralen van Frankrijk, is een must. Deze kathedraal staat midden in het oude centrum van de stad.

  Dag 2 (Zo): Metz – Remich
  Fietstocht: ca. 30 / 50 km
  7.00 uur Ontbijt tijdens het varen.
  9.00 uur Veiligheidsinstructie
  9.15 uur Vanaf Richemont begint de fietstocht richting Thionville.
  11.00 uur Het is ook mogelijk wat langer aan boord te blijven en vanaf Thionville te fietsen.
  Thionville was ooit een belangrijk centrum van de Noord- Franse staalindustrie. De stad is ook onderdeel van de Maginot Linie, een enorme linie van verdedigingswerken, die in het begin van de 20e eeuw werd gebouwd tegen een mogelijke Duitse invasie.
  Door het mooie Moezeldal fietsen we richting Luxemburg. Eerst passeren we Sierck-les-Bains, prachtig gesitueerd aan de oever van de Moezel. Bovenop een heuvel vinden we hier een kasteel uit de 11e eeuw, dat de inzet was van de strijd tussen de graaf van Lorraine en de aartsbisschop van Trier in de 12e eeuw. We fietsen verder naar Remich in Luxemburg, waar we de nacht doorbrengen.
  Hier vormt de Moezel de grens tussen Duitsland en Luxemburg en Remich bevindt zich aan de Luxemburgse kant. We kunnen proeven of de Luxemburgse Elbling duidelijk verschilt van de Duitse Riesling moezelwijn. We brengen ook een bezoek aan de unieke Romeinse mozaïek vloer in Nennig.
  18.30 uur Diner

  Dag 3 (Ma): Remich – Saarburg
  Fietstocht: ca. 45 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag vervolgen we onze tocht via het Saardal naar Saarburg, een charmant, oud stadje, gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers dichtbebost. Het kasteel van Saarburg werd hier gebouwd in het midden van de 10e eeuw. Midden in de stad vinden we een 20 meter hoge waterval. Aan de voet van de waterval staat een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude huizen uit de 17e en 18e eeuw bewaard gebleven, die Saarburg zo’n schilderachtig aanzien geven.
  18.30 uur Diner
  20.00 uur Stadswandeling

  Dag 4 (Di): Saarburg -Trier
  Fietstocht: ca. 35 km
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vandaag fietsen we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. De Romeinse
  vestiging werd gesticht rond 15 voor Christus door Caesar Augustus, onder de
  naam Augusta Trevorum. Trier bloeide tijdens de laat keizerlijke periode als een centrum van handel. Deze Romeinse ‘gouden eeuw’ heeft ons een respectabel aantal prachtige monumenten nagelaten. Het best bewaard is de stadspoort Porta Nigra, die gebouwd werd in 18 na Christus. Trier heeft voorts enkele bijzondere kerken en een kathedraal, een kleurrijk barok stadscentrum en een rococo Keurvorstenpaleis.
  18.30 uur Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt een keuze maken uit één van de plaatselijke restaurants in Trier.

  Dag 5 (Wo): Trier – Bernkastel-Kues
  Fietstocht: ca. 50 km
  7.30 uur Vertrek vanuit Trier. Ontbijt tijdens het varen.
  9.00 uur Vanaf Schweich begint de fietstocht door de fraaie wijnvelden.
  Vandaag passeren we Trittenheim en Piesport, beide klinkende namen. Trittenheim ligt in een scherpe lusbocht in de Moezel. Het wordt omgeven door bergen met uitgestrekte wijngaarden. Midden tussen de wijnranken staat de Laurantiuskapelle met haar gotisch koor.
  Piesport produceert een aantal mooie witte wijnen. Vooral de ‘Piesporter Goldtröpfchen geniet grote bekendheid.
  Onze eindbestemming is Bernkastel-Kues. Bernkastel is een druk bezochte, oude en schilderachtige stad, met de beste wijngebieden van de Midden-Moezel. De trots van het stadje is het marktplein, met zijn schilderachtige vakwerkhuizen.
  18.30 uur Diner

  Dag 6 (Do): Bernkastel-Kues
  Fietstocht: ca. 45 km
  9.00 uur Vanmorgen brengt een bus gasten en fietsen via de Eifel Vallei naar de stad Daun. Vanaf daar voert een spannende fietstocht langs een oude spoorlijn die nu een fietspad is. De rit gaat door tunnels, over bruggen en langs kleine meren gevormd door vulkaan kraters. Onderweg kunnen we stoppen in Strohn voor een bezoek aan een klein vulkaan museum. De regio is bezaaid met “jonge” vulkanen van ongeveer 12.000 jaar oud.
  18.30 uur Diner

  Dag 7 ( Vr): Bernkastel – Zell – Cochem
  Fietstocht: ca. 45 km
  8.00 uur Tijdens het ontbijt varen we naar Traben Trarbach.
  9.00 uur Dit mooie stadje wordt omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden en is het belangrijkste centrum van de wijnhandel in de Moezelsteek. Traben Trarbach heeft enkele interessante Jugendstilgebouwen.
  De fietstocht volgt de Moezel verder stroomaf naar Zell. Hier slingert de rivier zich in vele lussen door de heuvels. De Hoherott ( 452 m) en de Corrayer Berg ( 425 m) zijn de bekendste wijngebieden.
  Onze eindbestemming is Cochem, een gezellig en karakteristiek Moezelstadje, met steile wijnbergen, beboste heuvels, middeleeuwse burchten en een pittoresk centrum met mooie vakwerkhuizen. In de burcht is een museum gevestigd wat we kunnen bezoeken.
  18:30 uur Diner

  Dag 8 (Za): Cochem
  8.00 uur Ontbijt
  9.00 uur Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inbegrepen bij de reissom
  – 8 dagen / 7 nachten
  – 7 x ontbijt
  – 6 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Reisbegeleiding (vanaf 18 personen 2 gidsen)
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken
  – Dagelijkse schoonmaak van de hutten
  – Hutten met airconditioning
  – Welkomstdrankje
  – Entrée Reichsburg Cochem
  – Bustransfer naar Daun

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15
  – Fietshuur (incl. fietstas, helm en waterfles) € 80 per fiets
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Op aanvraag
  – Huur E-bike
  – Speciale dieet wensen

 • Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 1: gemakkelijk.
  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie en goede fietsvaardigheden. Over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.

  Huur fietsen:
  Iris: fiets met 11 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm € 80
  Huur E-Bike: € 165 per week ( alleen op aanvraag, beperkt beschikbaar, vroegtijdig boeken)

  Vertrekplaats Cochem of Metz
  In Cochem ligt het schip aan de Üfferstrasse.
  In Metz ligt het schip in het kanaal tussen de ‘pont du canal’ en de sluizen, bij de rue de Paris en de rue George Aimé.We verwachten u om ca. 14.00 uur aan boord.van de Iris.
  Als u zaterdagavond laat arriveert, wilt u ons dat dan laten weten via telefoon of e-mail?

  CONTACT
  Tel Iris: +31 (0) 620245095
  Tel kantoor: +31 (0) 299313071
  e-mail: info@eurosailtravel.com

  Ligplaats Cochem

  SH, Cochem weergeven op een grotere kaart

  Ligplaats in Metz

  SH, Metz weergeven op een grotere kaart