Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Duitsland: Langs rivieren Rijn en Main: Koblenz – Aschaffenburg

Duration: 7 Days
Price: vanaf € 975
Level: Gemakkelijk
 • Langs rivieren Rijn en Main

  Een combinatie van varen en fietsen door dit kleurrijke landschap is het ideale recept voor een geslaagde vakantie. Terwijl u overdag fietst, volgt het schip u over de rivier en ligt op de plaats van bestemming op u te wachten als drijvend hotel. Als u niet wilt fietsen, dan kunt u gewoon op de boot blijven en genieten van het landschap dat aan u voorbij glijdt.

  We volgen de Rijn stroomopwaarts vanaf Koblenz langs oude burchten en vestingen en met een beetje fantasie kunt u de zeemeerminnen al horen zingen. Naast het prachtige landschap kunt u ook genieten van culturele bezienswaardigheden en van de regionale culinaire specialiteiten. Vanaf Mainz volgen we de rivier de Main die zich een weg slingert door een afwisselend landschap. Brede rivierbochten brengen u langs oude steden en dorpen, vol met historische bezienswaardigheden. De fietstochten door de charmante wijngaarden, boomgaarden en lieflijke weilanden langs de oevers van de Main is de perfecte afsluiting van deze onvergetelijke reis.

  Route: Koblenz – St. Goar – Rüdesheim – Mainz – Frankfurt am Main – Aschaffenburg

  NB: Op de Iris gaat er vanaf 18 personen een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere fietstocht.Op de Allure is er 1 gids.

 • Geen beschikbare data in 2018


 • Schip Iris (24 passagiers/12 hutten)                      Premium

  De Iris is in april 2005 in de vaart gekomen. Ook de Iris een omgebouwd vrachtschip, wat accommodatie biedt voor 24 overnachtende passagiers en 50 dag passagiers. Sinds 2011 is Lenny Versteeg de trotse eigenaresse en gastvrouw  van de Iris.  U herkent onmiskenbaar haar ‘female touch’ aan de smaakvolle inrichting en aan alle kleine details die de Iris tot een plezierig en comfortabel schip maken. Haar gastvrije bemanning kijkt ernaar uit u aan boord te ontmoeten. Het schip is inzetbaar op veel rivieren en kanalen in Nederland, België en Duitsland.
  De Iris heeft twee verdiepingen met boven de salon, een ruime zithoek met breedbeeld TV, een gezellige bar en een zonnedek. Vanaf het dek kunt u tijdens het varen van het uitzicht genieten. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding.
  Benedendeks beschikt de Iris over 12 ruime en comfortabele gastenhutten (10 m2, aparte bedden). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. Ook zijn hutten zijn voorzien van centrale verwarming en airconditioning. En in elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.


  Schip Allure (20 passagiers/10 hutten)     

  De Allure is in 1998 in de vaart gebracht. Jossie Verkerk, de toenmalige eigenaresse, liet dit mooi gelijnde binnenvaartschip ombouwen tot een comfortabel en vriendelijk passagiersschip, volgens haar eigen ontwerp. Vanaf dat moment vaart de Allure succesvol fiets-vaarvakanties in Nederland, België en Duitsland. De Allure heeft sinds 2011 een nieuwe eigenaar: Martien van de Velde. Hij bestiert de Allure met nieuw elan. Onder zijn leiding is de Allure nog altijd een populair klein passagiersschip voor fiets-vaarvakanties.
  De Allure heeft een gezellige salon met een breedbeeld TV, een kleine zithoek en een bar. Verder beschikt het schip over een prachtig groot dek, waar bij mooi weer de maaltijden van uitstekende kwaliteit geserveerd worden. Tijdens het varen kunt u vanaf het dek van het landschap genieten. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding. De salon is voorzien van centrale verwarming en airconditioning.
  Voorin beschikt de Allure over 10 comfortabele gastenhutten. 9 twee-persoons hutten (9 m2, aparte bedden) en 1 hut met een twee-persoons bed (9 m2). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. De ramen kunnen worden geopend en de hutten hebben centrale verwarming. De gang heeft airconditioning. In elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

 • Dag 1 (za): Koblenz
  14.00 u Aankomst in Koblenz.
  14.30 u Welkom en voorstellen van de bemanning.
  15.00 u Veiligheid instructie
  15.30 u Vrije tijd in Koblenz
  18.15 u Welkomstdrankje.
  20.00 u Stadswandeling door Koblenz.
  De naam Koblenz komt van het Latijnse Confluentes, het samenvloeien van de twee rivieren (de Rijn en de Moezel). Het standbeeld van Keizer Wilhelm van Pruisen staat op het punt waar de twee rivieren samenkomen en is een indrukwekkend monument.

  Dag 2 (zo): Koblenz –Alken
  Fietstocht: circa 40 km
  7.00 u Schip vertrekt naar Winningen
  8.00 u Ontbijt tijdens het varen.
  9.00 u Na de vroege vaartocht naar Winnigen start de fietstocht naar Burg Eltz. We moeten ook een deel te voet afleggen, want Burg Eltz ligt goed verstopt in de heuvels. Deze ‘Burg’ is anders dan alle anderen. Het bleef gespaard tijdens de oorlogen en het was altijd in eigendom van dezelfde familie. De architectuur is bijzonder en veel van het originele meubilair staat er nog altijd. Er is een schatkamer met gouden en zilveren kunstwerken van wereldklasse. Het staat hoog op een grote rots, maar ligt toch in een vallei. Dit mag u niet missen! Na afloop lopen en fietsen we terug naar het schip in Moselkern
  16.00 h Het schip vertrekt naar Alken waar we de nacht doorbrengen.
  18.30 u Diner tijdens het varen

  Dag 3 (ma): Alken – Koblenz – St. Goar
  Fietstocht: circa 40 km
  7.00 u Schip vertrekt naar Koblenz.
  8.00 u Ontbijt tijdens het varen.
  9.00 u De fietstocht van vandaag leidt allereerst naar de oude stad Boppard. Hier maakt de Rijn een indrukwekkende bocht van bijna 180 graden. Boppard is altijd al een grote trekpleister geweest, met zijn steile wijngaarden, één van de mooiste oeverpromenades van de Midden-Rijn en de oudste bewaard gebleven Romeinse vesting ten noorden van de Alpen.
  De bestemming van vandaag is Sankt Goar, dichtbij de beroemde Lorelei. Een wandelpad leidt naar dit prachtige uitzichtpunt over het smalste gedeelte van de romantische Rijnvallei.
  De aanwijzingen van de eerste menselijk bewoning dateren uit de tijd dat de Lorelei nog op dezelfde hoogte lag als de rivier (600.000 jaar geleden). Tijdens de Middeleeuwen was de Lorelei, samen met het Binger Loch, berucht als het gevaarlijkste stukje Rijn. Talloze schippers in hun houten bootjes vonden hier een noodlottig einde. In Sankt Goar, recht tegen over de Lorelei vestigde zich de heilige Sint-Goar.
  18.30 u Diner
  20.00 u Stadswandeling

  Dag 4 (di): Sankt Goar – Rüdesheim
  Fietstocht: circa 40 km.
  8.00 u Tijdens het ontbijt varen we met het schip door het Bingerloch.
  9.00 u Later fietsen we verder langs de lieflijke oevers van de Midden-Rijn richting Rüdesheim. Onderweg passeren we een aantal enorme kastelen. We overnachten in Rüdesheim, een historische stad van wijnboeren. De Romeinen verbouwden al wijn hier. De stad dateert uit de Middeleeuwen en delen van de oude stadsmuren, zoals de Adlerturm (Adelaarstoren), staan nog overeind. Hier vindt u gezellige, traditionele wijnkroegen in de historische vakwerkhuizen. En we kunnen hier niet weg zonder een bezoek aan de beroemde Drosselgasse. De Drosselgasse is het hart van het oude Rüdesheim en dé publiekstrekker voor bezoekers van over de hele wereld.
  18.30 u Diner
  20.00 u Stadswandeling

  Dag 5 (wo): Rüdesheim – Mainz
  Fietstocht: circa 40 km.
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Het eerste gedeelte van deze mooie tocht voert langs glooiende wijngaarden en beroemde wijnstadjes. De Rijn zelf lijkt zich hier niet te haasten en slingert zich om eilandjes in een bedding tot wel 800 meter breed! Onze bestemming voor vandaag is Mainz, waar de rivier de Main zich bij de Rijn voegt.
  ‘s Middags heeft u volop de tijd om deze interessante stad verder te verkennen. De mooie pleinen, prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen en magnifieke Barokkerken geven deze ‘Altstadt’ een warme en charmante uitstraling.
  18.30 u Diner

  Dag 6 (do): Mainz – Frankfurt-am-Main
  Fietstocht: circa 45 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Uniek aan Frankfurt is de skyline van de stad vanwege het grote aantal wolkenkrabbers in het centrum. Frankfurt is één van de weinige steden in de Europese Unie met een dergelijke skyline. Alleen steden als Londen, Warschau, Madrid, Rotterdam en La Défense, een buitenwijk van Parijs, hebben een vergelijkbare skyline. Vanwege deze skyline wordt Frankfurt am Main door de Duitsers ook wel gekscherend “Mainhattan” genoemd.
  18.30 u Diner

  Dag 7 (vr): Frankfurt-am-Main – Aschaffenburg
  Fietstocht: circa 45 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u De fietstocht van vandaag leidt allereerst langs het romantische stadje Seligenstadt, met zijn kronkelige straten, vakwerkhuizen en de basiliek. Daarna steken we de Main over met een kleine veerpont en gaan we verder naar Hanau, de geboorteplaats van de beroemde Gebroeders Grimm. In de stad Aschaffenburg, met het indrukwekkende Schloss Johannisburg aan de oever van Main gaan we weer aan boord van het schip. Dit kasteel is het eerste wat u ziet als u Aschaffenburg binnenkomt. Het is het grootste en meest indrukwekkende Paleis in Duitsland uit de Renaissance.
  18.30 u Diner

  Dag 8 (za): Aschaffenburg
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Vertrek

   

 • Inclusief
  – 8 dagen / 7 nachten
  – 7 x ontbijt
  – 6 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Reisbegeleiding (op de Iris vanaf 18 personen 2 gidsen)
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken
  – Dagelijkse schoonmaak van de hutten
  – Hutten met airconditioning (alleen Iris)
  – Welkomstdrankje
  – Entrée Johannisburg
  – Bier en wijn proeverij aan boord

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15
  – Fietshuur (incl. fietstas, helm en waterfles)  € 80
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Op aanvraag
  – Huur E-bike
  – Speciale dieet wensen

 • Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 1: gemakkelijk.
  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie en goede fietsvaardigheden. Over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.

  Huur fietsen:
  Iris: fiets met 11 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm
  Allure:  fiets met 8 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm
  Huur E-Bike: € 165 per week ( alleen op aanvraag, beperkt beschikbaar, vroegtijdig boeken)

  Uw reis begint in Koblenz
  In Koblenz ligt het schip afgemeerd aan de Peter Altmeier Ufer. Klik hier om in een nieuw scherm de kaart met de ligplaats in Koblenz te openen.
  U wordt op zaterdag om ca. 14.00 uur aan boord verwacht.
  Als u zaterdag later arriveert, wilt u ons dat dan laten weten via telefoon of e-mail?

  CONTACT
  Tel Iris: +31 (0)620245095
  Tel Allure: +31 (0)619531474
  Tel office:+31 (0)29931371
  e-mail: info@eurosailtravel.com

  Ligplaats Koblenz

  Koblenz weergeven op een grotere kaart