Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Duitsland: Moezel rivier, Koblenz – Merzig of vv

Duration: 7 Dagen
Price: € 950
Level: Gemakkelijk

 

 • Een gezellige wijnstreek met een rijk verleden

  Onze reis begint in Koblenz, gelegen op de samenvloeiing van de Rijn en Moezel.

  Koblenz is een interessante en gezellige stad.

  Vanaf Koblenz  volgen we de Moezel stroomopwaarts, langs de eindeloze wijngaarden en de charmante oude stadjes, zoals Cochem, Zell en Bernkastel. En vanzelfsprekend proberen we overal de plaatselijke wijnen.

  We bezoeken Trier, de oudste stad van Duitsland met de Porta Nigra uit de eerste eeuw na Christus. Vanaf Trier volgen we de rivier de Saar naar het charmante Saarburg met de mooie waterval in het stadcentrum.

  De reis eindigt in Merzig.

  Route:  Koblenz – Cochem – Zell – Bernkastel-Kues – Trier – Saarburg – Merzig

 • Geen data beschikbaar in 2018

 • Schip Allure (20 passagiers / 10 hutten)       

  De Allure is in 1998 in de vaart gebracht. Jossie Verkerk, de toenmalige eigenaresse, liet dit mooi gelijnde binnenvaartschip ombouwen tot een comfortabel en vriendelijk passagiersschip, volgens haar eigen ontwerp. Vanaf dat moment vaart de Allure succesvol fiets-vaarvakanties in Nederland, België en Duitsland. De Allure heeft sinds 2011 een nieuwe eigenaar: Martien van de Velde. Hij bestiert de Allure met nieuw elan. Onder zijn leiding is de Allure nog altijd een populair klein passagiersschip voor fiets-vaarvakanties.
  De Allure heeft een gezellige salon met een breedbeeld TV, een kleine zithoek en een bar. Verder beschikt het schip over een prachtig groot dek, waar bij mooi weer de maaltijden van uitstekende kwaliteit geserveerd worden. Tijdens het varen kunt u vanaf het dek van het landschap genieten. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding. De salon is voorzien van centrale verwarming en airconditioning.
  Voorin beschikt de Allure over 10 comfortabele gastenhutten. 9 twee-persoons hutten (9 m2, aparte bedden) en 1 hut met een twee-persoons bed (9 m2). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. De ramen kunnen worden geopend en de hutten hebben centrale verwarming. De gang heeft airconditioning. In elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

   

 • Dag 1 (Za): Koblenz
  14:00 h Aankomst
  14.30 h Welkom en introductie van de bemanning
  15.00 h Veiligheidsinstructie en proef fietstocht
  18:00 h Welkomstdrankje
  18:30 h Diner
  20:00 h Stadswandeling door Koblenz. Koblenz is een verbastering van het latijnse Confluentes, dat samenvloeiing betekent. De Romeinen gaven die naam aan de legerplaats, die ze hier rond het jaar 14 na Christus bouwden, op het punt waar de Rijn en moezel samenkomen. In de 2e wereldoorlog werd de stad grotendeels verwoest, maar toch zijn er een aantal waardevolle monumenten te bezichtigen, zoals het Deutsches Eck, de Romaanse basilica St. Kastor en het Kurfürstliches Schloss.

  Dag 2 (Zo): Koblenz – Cochem
  Fietstocht: ca 35 km
  8.00 h Ontbijt tijdens het varen.
  9.00 h We bevinden ons midden tussen de wijngebieden. We volgen de rivier stroomopwaarts naar Winningen, vanwaar we de koningin der Duitse burchten, het imposante Burg Eltz bezoeken.
  Ons einddoel vandaag is Cochem, een van de meest bezochte toeristenplaatsen aan de Moezel. Cochem is een gezellig en karakteristiek Moezelstadje, met steile wijnbergen, beboste heuvels, middeleeuwse burchten en een pittoresk centrum met mooie vakwerkhuizen. In de burcht is een museum gevestigd.
  18.30 h Diner

  Dag 3 (Ma): Cochem – Zell
  Fietstocht: ca 40 km
  8.00 h Ontbijt
  9.00 h We volgen de Moezel verder stroomopwaarts naar het charmante stadje Zell.
  Zell ligt op een prachtig punt aan de Moezel, waar de rivier zich in vele lussen door de heuvels slingert. De Hoherott ( 452 m) en de Corrayer Berg ( 425 m) zijn de bekendste wijngebieden.
  18.30 h Diner

  Dag 4 (Di): Zell – Bernkastel-Kues
  Fietstocht: ca 45 km
  8.00 h Ontbijt
  9.00 h Vandaag fietsen we eerst naar Traben-Trarbach.
  Traben-Trarbach wordt omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden en is het belangrijkste centrum van de wijnhandel in de Moezelsteek.
  Onze eindbestemming is Bernkastel-Kues. Bernkastel is een druk bezochte, oude en schilderachtige stad, met de beste wijngebieden van de Midden-Moezel. We bezoeken de wijnkelders en laten ons de wijn goed smaken. De trots van het stadje is het marktplein, met zijn schilderachtige vakwerkhuizen.
  18.30 h Diner

  Dag 5 (Woe): Bernkastel-Kues -Trier
  Fietstocht: ca 40 km
  8.00 h Ontbijt
  9.00 h Vanaf Bernkastel stroomopwaarts strekken zich op vele plaatsen fraaie wijnvelden uit. De witte moezelwijn is tot ver in het buitenland een begrip.
  Vandaag passeren we Piesport en Trittenheim, beide klinkende namen. Piesport produceert een aantal mooie witte wijnen. Vooral de ‘Piesporter Goldtröpfchen geniet grote bekendheid.
  Trittenheim ligt in een scherpe lusbocht in de Moezel. Het wordt omgeven door bergen met uitgestrekte wijngaarden. Midden tussen de wijnranken staat de Laurantiuskapelle met haar gotisch koor.
  Daarna fietsen we naar Trier, een interessante en levendige stad, de oudste stad van Duitsland. Volgens de Romeinen werd Trier gesticht rond 15 voor Christus door Ceasar Augustus, onder de naam Augusta Trevorum. Trier bloeide tijdens de laat keizerlijke periode als een centrum van handel. Deze Romeinse ‘gouden eeuw’ heeft ons een respectabel aantal prachtige monumenten nagelaten. Het best bewaard is de stadspoort Porta Nigra, die gebouwd werd in 18 na Christus.
  18.30 h Diner

  Dag 6 (Do): Trier – Saarburg
  Fietstocht: ca 35 km
  8.00 h Ontbijt
  9.00 h Vandaag vervolgen we onze tocht via het Saardal naar Saarburg, een charmant, oud stadje, gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers dichtbebost. Het kasteel van Saarburg werd hier gebouwd in het midden van de 10e eeuw. Midden in de stad vinden we een 20 meter hoge waterval. Aan de voet van de waterval staat een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude huizen uit de 17e en 18e eeuw bewaard gebleven, die Saarburg zo’n schilderachtig aanzien geven.
  18.30 h Diner aan de wal
  20.00 h Stadswandeling

  Dag 7 (Vrij): Saarburg – Merzig
  Fietstocht: ca 40 km
  8.00 h Ontbijt
  9.00 h Onze fietstocht brengt ons door de schitterende Saarschleife bij Orscholz. In een scherpe bocht slingert de Saar zich door het dichtbeboste dal. Een prachtig uitzicht heeft u boven op de ‘Cloef’. Later vervolgen we onze fietstocht naar Mettlach, waar we de beroemde aardewerkfabriek van Villeroy et Boch bezoeken.
  Ons einddoel is Merzig, waar we van het afscheidsdiner kunnen genieten.
  18.30 h Diner

  Dag 8 (Za): Merzig
  8.00 h Ontbijt
  9.00 h Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inbegrepen bij de reissom
  – 8 dagen / 7 nachten
  – 7 x ontbijt
  – 6 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Reisbegeleiding
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken
  – Dagelijkse schoonmaak van de hutten
  – Hutten met airconditioning
  – Welkomstdrankje
  – Entrée Burg Eltz

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15
  – Fietshuur (incl. fietstas, helm en waterfles) € 80
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Op aanvraag
  – Huur E-bike
  – Speciale dieet wensen

 • Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 1: gemakkelijk.
  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie en goede fietsvaardigheden. Over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.

  Huur fietsen
  Allure: fiets met 8 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm
  Huur E-Bike: € 165 per week ( alleen op aanvraag, beperkt beschikbaar, vroegtijdig boeken)

  Uw reis begint in Koblenz
  In Koblenz ligt het schip afgemeerd aan de Peter Altmeier Ufer. Klik hier om in een nieuw scherm de kaart met de ligplaats in Koblenz te openen.
  U wordt op zaterdag om ca. 14.00 uur aan boord verwacht.
  Als u zaterdag later arriveert, wilt u ons dat dan laten weten via telefoon of e-mail?

  CONTACT

  Tel Allure: +31 (0)619531474
  Tel office:+31 (0)29931371
  e-mail: info@eurosailtravel.com