Logo EuroSail
slide-EN-1-01
slide-EN-2-01
slide-EN-3-01

Duitsland: Langs de Rijn en de Main, Amsterdam – Aschaffenburg

Duration: 14 Dagen
Price: Vanaf € 1.899
Level: Gemakkelijk
 • Langs rivieren Rijn en Main

  Een combinatie van varen en fietsen door dit kleurrijke landschap is het ideale recept voor een geslaagde vakantie. Terwijl u overdag fietst, volgt het schip u over de rivier en ligt op de plaats van bestemming op u te wachten als drijvend hotel. Als u niet wilt fietsen, dan kunt u gewoon op de boot blijven en genieten van het landschap dat aan u voorbij glijdt.

  Eerst fietsen we door het vredige platteland van Nederland, langs de bekende windmolens. We vervolgen onze weg door Duitsland, stroomopwaarts langs de Rijn, eerst door industriegebied, maar later langs oude burchten en vestingen en met een beetje fantasie kunt u de zeemeerminnen al horen zingen. Naast het prachtige landschap kunt u ook genieten van culturele bezienswaardigheden en van de regionale culinaire specialiteiten. Vanaf Mainz volgen we de rivier de Main die zich een weg slingert door een afwisselend landschap. Brede rivierbochten brengen u langs oude steden en dorpen, vol met historische bezienswaardigheden. De fietstochten door de charmante wijngaarden, boomgaarden en lieflijke weilanden langs de oevers van de Main is de perfecte afsluiting van deze onvergetelijke reis.

  Route: Amsterdam – Wijk bij Duurstede – Arnhem – Rees – Düsseldorf – Keulen – Bonn – Koblenz – St. Goar – Rüdesheim – Mainz – Frankfurt am Main – Aschaffenburg

  NB:  Op de Iris gaat er vanaf 18 personen een tweede gids mee. U kunt dan elke dag beslissen of u deel wilt nemen aan een langere of een kortere  fietstocht.Op de Allure is er 1 gids.

 • Geen beschikbare data in 2018

 • Schip Iris (24 passagiers / 12 hutten)                      Premium

  De Iris is in april 2005 in de vaart gekomen. Ook de Iris een omgebouwd vrachtschip, wat accommodatie biedt voor 24 overnachtende passagiers en 50 dag passagiers. Sinds 2011 is Lenny Versteeg de trotse eigenaresse en gastvrouw  van de Iris.  U herkent onmiskenbaar haar ‘female touch’ aan de smaakvolle inrichting en aan alle kleine details die de Iris tot een plezierig en comfortabel schip maken. Haar gastvrije bemanning kijkt ernaar uit u aan boord te ontmoeten.
  Het schip is inzetbaar op veel rivieren en kanalen in Nederland, België en Duitsland.
  De Iris heeft twee verdiepingen met boven de salon, een ruime zithoek met breedbeeld TV, een gezellige bar en een zonnedek. Vanaf het dek kunt u tijdens het varen van het uitzicht genieten. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding. Het gehele schip is voorzien van centrale verwarming en airconditioning.
  Benedendeks beschikt de Iris over 12 ruime en comfortabele gastenhutten (10 m2, aparte bedden). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. Ook zijn hutten zijn voorzien van centrale verwarming en airconditioning. En in elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

     

  Schip Allure (20 passagiers / 10 hutten) 

  De Allure is in 1998 in de vaart gebracht. Jossie Verkerk, de toenmalige eigenaresse, liet dit mooi gelijnde binnenvaartschip ombouwen tot een comfortabel en vriendelijk passagiersschip, volgens haar eigen ontwerp. Vanaf dat moment vaart de Allure succesvol fiets-vaarvakanties in Nederland, België en Duitsland. De Allure heeft sinds 2011 een nieuwe eigenaar: Martien van de Velde. Hij bestiert de Allure met nieuw elan. Onder zijn leiding is de Allure nog altijd een populair klein passagiersschip voor fiets-vaarvakanties.
  De Allure heeft een gezellige salon met een breedbeeld TV, een kleine zithoek en een bar. Verder beschikt het schip over een prachtig groot dek, waar bij mooi weer de maaltijden van uitstekende kwaliteit geserveerd worden. Tijdens het varen kunt u vanaf het dek van het landschap genieten. In de salon kunt u gebruik maken van het gratis Wi-Fi netwerk. Bedenk daarbij wel dat de verbinding niet altijd stabiel is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een mobiele verbinding. De salon is voorzien van centrale verwarming en airconditioning.
  Voorin beschikt de Allure over 10 comfortabele gastenhutten. 9 twee-persoons hutten (9 m2, aparte bedden) en 1 hut met een twee-persoons bed (9 m2). Elke hut heeft een douche, een toilet en een wasbak. De ramen kunnen worden geopend en de hutten hebben centrale verwarming. De gang heeft airconditioning. In elke hut vind u een kleine safe en een haarföhn.

 • Dag 1 (za): Amsterdam – Wijk bij Duurstede
  Fietstocht: circa 15 km
  12.30 u Aankomst in Amsterdam.
  13.00 u Welkom en voorstellen van de bemanning.
  13.00 u Het schip vertrekt uit de haven.
  14.00 u Veiligheid instructie
  14.30 u Korte fietstocht naar Breukelen (de wijk Brooklyn in New York is vernoemd naar deze plaats) langs de rivier de Vecht.
  17.00 u Terug aan boord.
  18.15 u Welkomstdrankje.
  18.30 u Diner wordt geserveerd terwijl we over het Amsterdam–Rijnkanaal varen. Het schip brengt ons naar Wijk bij Duurstede, één van de oudste nederzettingen van de Lage Landen.

  Dag 2 (zo): Wijk bij Duurstede – Arnhem
  Fietstocht: circa 45 km
  7.00 u Tijdens het ontbijt varen we naar Wageningen.
  9.00 u Vanaf Wageningen fietsen we naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe met het Kröller-Müller museum.
  Het park is cultureel erfgoed, dat werd gesticht aan het begin van de twintigste eeuw door het echtpaar Anton en Helene Kröller-Müller. Anton was een succesvol zakenman. Hij hield van jagen met zakenpartners en vrienden, dus hij kocht De Hoge Veluwe als jachtgebied in verschillende fasen in 1909. Helene was een enthousiast kunstverzamelaar. Anton en Helene had een droom: om natuur en cultuur bij elkaar te brengen. In de periode 1909-1923 werd de basis gelegd voor het huidige park. Ook werd in deze periode gestart met de bouw van een museum voor de kunstcollectie.
  In 1935 werd het park ondergebracht in een stichting: Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het Kröller-Müller Museum heeft een wereldberoemde collectie van voornamelijk 19de en 20ste eeuwse kunst.
  Een centrale plaats in de uitgebreide collectie hebben werken van Vincent van Gogh.
  In de middag fietsen we naar Arnhem, waar we het schip weer treffen.
  18.30 u Diner
  20.00 u Stadswandeling

  Dag 3 (ma): Arnhem – Rees
  Fietstocht: circa 50 km
  8.00 u Ontbijt tijdens het varen.
  9.00 u De fietstocht start in Pannerden. Voordat we de grens met Duitsland overgaan komen we eerst nog door Doornenburg, een prachtig onderhouden Middeleeuwse vesting. Dit sprookjesachtige kasteel was het decor van menige film. Vanaf Doornenburg volgen we de rechteroever van de Rijn en steken de grens over bij Lobith, een dorp wat elk Nederlands schoolkind kent. Bij Tolkamer moesten binnenkomende schepen tol betalen aan de Hollanders.
  Op weg naar onze bestemming Rees passeren we Emmerich, een grotere stad met een mooie boulevard langs de Rijn.
  De tocht eindigt in de stad Rees, waar u de indrukwekkende ruïnes van de vestingwerken kunt bezichtigen.
  18.30 u Diner

  Dag 4 (di): Rees – Düsseldorf
  Fietstocht: circa 50 km
  8.00 u We varen weer tijdens het ontbijt en gaan van boord in Wesel.
  9.00 u Vandaag staat de hele tocht in het teken van het Ruhrgebied, het grootste industriegebied van Duitsland en wellicht van heel Europa. Steden als Essen, Duisburg, Oberhausen en Dortmund zijn volledig aan elkaar gegroeid door een web aan snelwegen, spoorwegen en waterwegen. Dit ooit zo welvarende gebied was in 1923 het doelwit van de Franse en Belgische legers. In 1944-1945 lag dit gebied wederom onder vuur in de tweede Wereldoorlog. Het is misschien moeilijk voor te stellen dat je hier goed kan fietsen, maar toch is dat zo. Nadat veel fabrieken hun deuren sloten, heeft de regering van Duitsland veel gedaan aan de herinrichting van dit gebied. Hoewel het landschap niet altijd even oogstrelend is te noemen, is het wel indrukwekkend en mag het tijdens een tocht langs de Rijn zeker niet ontbreken. Maar omdat we niet te lang tussen de fabrieken willen fietsen pikt het schip ons op in Duisburg en varen we naar Düsseldorf.
  18.30 u Diner tijdens het varen
  20.00 u ’s Avonds kunnen we de Alstadt bezoeken. Hier kunt u het beroemde lokale donkere bier proeven, Altbier. Het zal u verbazen hoe internationaal deze stad is, bijna een vijfde van de bevolking is van buitenlandse afkomst.

  Dag 5 (wo): Düsseldorf – Keulen
  Fietstocht: circa 45 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u We fietsen richting Keulen en laten het Ruhrgebied achter ons. We blijven vandaag dicht bij de Rijn zodat we niet te laat in Keulen aankomen en voldoende tijd hebben om daar rond te kijken. Keulen is de oudste van de grote Duitse steden. De stad werd gesticht door de Romeinen en verwierf al 50 jaar na Christus al haar stadsrechten; een geschenk van de Romeinse keizerin Agrippa. Later werd Keulen één van de belangrijkste centra van het Heilige Roomse Rijk. De grote blikvanger is uiteraard de Kathedraal, naast het treinstation en de spoorbrug over de Rijn. De eerste steen werd al gelegd in 1248 en pas in 1880 was dit bouwwerk voltooid! De stad werd in 1944-1945 bijna geheel verwoest. Het stadshuis uit 1330 is echter weer prachtig in oude staat hersteld.
  18.30 u Diner in de stad

  Dag 6 (do): Keulen – Bonn
  Fietstocht: circa 45 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Ook vandaag volgen we de Rijn om op tijd in Bonn te zijn, zodat u voldoende tijd heeft om de voormalige hoofdstad van Duitsland te bekijken. Bonn was de hoofdstad van West-Duitsland van 1945 tot 1990. Na de hereniging van Oost- en West- Duitsland werd Berlijn weer de hoofdstad, maar vandaag de dag zijn nog steeds 6 departementen van de Duitse regering gevestigd in Bonn. Net als Keulen werd ook Bonn gesticht door de Romeinen, in 10 voor Christus, vanwege de gunstige ligging voor het bouwen van een brug. Bezienswaardigheden van deze stad zijn het oude Stadhuis; de Münster Basiliek en het huis waar Beethoven is geboren.
  18.30 u Diner.

  Dag 7 (vr): Bonn – Koblenz
  Fietstocht: circa 40 km.
  8.00 u We varen tijdens het ontbijt naar Remagen.
  9.00 u Hier begint onze fietstocht, maar eerst nemen we de tijd om deze stad met zijn rijke historie te bekijken. Tegenwoordig is deze stad vooral bekend om de Ludendorff Brücke, de enige brug die ongeschonden in handen van de Amerikanen was gevallen in mei 1945 tijdens operatie Lumberjack. In het bruggenhoofd bevindt zich een museum.
  Na Remagen begint het meer romantische gedeelte van de Rijnvallei, met vestingen, landhuizen en de eerste wijngaarden in de glooiende heuvels van de Mittelrhein. In Andernach gaan we weer aan boord van het schip en varen we naar Koblenz. De naam Koblenz komt van het Latijnse Confluentes, het samenvloeien van de twee rivieren (de Rijn en de Moezel). Het standbeeld van Keizer Wilhelm van Pruisen staat op het punt waar de twee rivieren samenkomen en is een indrukwekkend monument. Koblenz is na de vernielingen van de Tweede Wereldoorlog weer opgebouwd tot een gezellige stad.
  18.30 u Diner.

  Dag 8 (za): Koblenz
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Vandaag is een rustdag. U kunt de stad gaan verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Kasteel Stolzenfels.
  De stad bestaat uit de Aldstadt (oude stad) en de Neustadt (nieuwe stad). De Aldstadt heeft de vorm van een driehoek, met aan twee zijden de rivieren de Rijn en de Moezel. De derde zijde bestaat uit eindeloze heuvels met kastelen op de toppen.
  18.30 u Diner

  Dag 9 (zo): Koblenz –Alken
  Fietstocht: circa 40 km
  7.00 u Schip vertrekt naar Winningen
  8.00 u Ontbijt tijdens het varen.
  9.00 u Na de vroege vaartocht naar Winnigen start de fietstocht naar Burg Eltz. We moeten ook een deel te voet afleggen, want Burg Eltz ligt goed verstopt in de heuvels. Deze ‘Burg’ is anders dan alle anderen. Het bleef gespaard tijdens de oorlogen en het was altijd in eigendom van dezelfde familie. De architectuur is bijzonder en veel van het originele meubilair staat er nog altijd. Er is een schatkamer met gouden en zilveren kunstwerken van wereldklasse. Het staat hoog op een grote rots, maar ligt toch in een vallei. Dit mag u niet missen! Na afloop lopen en fietsen we terug naar het schip in Moselkern
  16.00 h Het schip vertrekt naar Alken waar we de nacht doorbrengen.
  18.30 u Diner tijdens het varen

  Dag 10 (ma): Alken – Koblenz – St. Goar
  Fietstocht: ca 40 km
  7.00 u Schip vertrekt naar Koblenz.
  8.00 u Ontbijt tijdens het varen
  9.30 u De fietstocht van vandaag leidt allereerst naar de oude stad Boppard. Hier maakt de Rijn een indrukwekkende bocht van bijna 180 graden. Boppard is altijd al een grote trekpleister geweest, met zijn steile wijngaarden, één van de mooiste oeverpromenades van de Midden-Rijn en de oudste bewaard gebleven Romeinse vesting ten noorden van de Alpen.
  De bestemming van vandaag is Sankt Goar, dichtbij de beroemde Lorelei. Een wandelpad leidt naar dit prachtige uitzichtpunt over het smalste gedeelte van de romantische Rijnvallei.
  De aanwijzingen van de eerste menselijk bewoning dateren uit de tijd dat de Lorelei nog op dezelfde hoogte lag als de rivier (600.000 jaar geleden). Tijdens de Middeleeuwen was de Lorelei, samen met het Binger Loch, berucht als het gevaarlijkste stukje Rijn. Talloze schippers in hun houten bootjes vonden hier een noodlottig einde. In Sankt Goar, recht tegen over de Lorelei vestigde zich de heilige Sint-Goar.
  18.30 u Diner
  20.00 u Stadswandeling

  Dag 11 (di): Sankt Goar – Rüdesheim
  Fietstocht: circa 40 km.
  8.00 u Tijdens het ontbijt varen we met het schip door het Bingerloch.
  9.00 u Later fietsen we verder langs de lieflijke oevers van de Midden-Rijn richting Rüdesheim. Onderweg passeren we een aantal enorme kastelen. We overnachten in Rüdesheim, een historische stad van wijnboeren. De Romeinen verbouwden al wijn hier. De stad dateert uit de Middeleeuwen en delen van de oude stadsmuren, zoals de Adlerturm (Adelaarstoren), staan nog overeind. Hier vindt u gezellige, traditionele wijnkroegen in de historische vakwerkhuizen. En we kunnen hier niet weg zonder een bezoek aan de beroemde Drosselgasse. De Drosselgasse is het hart van het oude Rüdesheim en dé publiekstrekker voor bezoekers van over de hele wereld.
  18.30 u Diner
  20.00 u Stadswandeling

  Dag 12 (wo): Rüdesheim – Mainz
  Fietstocht: circa 40 km.
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Het eerste gedeelte van deze mooie tocht voert langs glooiende wijngaarden en beroemde wijnstadjes. De Rijn zelf lijkt zich hier niet te haasten en slingert zich om eilandjes in een bedding tot wel 800 meter breed! Onze bestemming voor vandaag is Mainz, waar de rivier de Main zich bij de Rijn voegt.
  ‘s Middags heeft u volop de tijd om deze interessante stad verder te verkennen. De mooie pleinen, prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen en magnifieke Barokkerken geven deze ‘Altstadt’ een warme en charmante uitstraling.
  18.30 u Diner in de stad op eigen gelegenheid.

  Dag 13 (do): Mainz – Frankfurt-am-Main
  Fietstocht: circa 45 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Uniek aan Frankfurt is de skyline van de stad vanwege het grote aantal wolkenkrabbers in het centrum. Frankfurt is één van de weinige steden in de Europese Unie met een dergelijke skyline. Alleen steden als Londen, Warschau, Madrid, Rotterdam en La Défense, een buitenwijk van Parijs, hebben een vergelijkbare skyline. Vanwege deze skyline wordt Frankfurt am Main door de Duitsers ook wel gekscherend “Mainhattan” genoemd.
  18.30 u Diner

  Dag 14 (vr): Frankfurt-am-Main – Aschaffenburg
  Fietstocht: circa 45 km
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u De fietstocht van vandaag leidt allereerst langs het romantische stadje Seligenstadt, met zijn kronkelige straten, vakwerkhuizen en de basiliek. Daarna steken we de Main over met een kleine veerpont en gaan we verder naar Hanau, de geboorteplaats van de beroemde Gebroeders Grimm. In de stad Aschaffenburg, met het indrukwekkende Schloss Johannisburg aan de oever van Main gaan we weer aan boord van het schip. Dit kasteel is het eerste wat u ziet als u Aschaffenburg binnenkomt. Het is het grootste en meest indrukwekkende Paleis in Duitsland uit de Renaissance.
  17.30 u Proeverij van lokale wijn- en biersoorten.
  18.30 u Diner

  Dag 15 (za): Aschaffenburg
  8.00 u Ontbijt
  9.00 u Vertrek

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

   

   

   

 • Inclusief
  – 15 dagen / 14 nachten
  – 14 x ontbijt
  – 12 x diner aan boord
  – Lunchpakketten voor onderweg
  – Koffie en thee aan boord
  – Reisbegeleiding (op de Iris vanaf 18 personen 2 gidsen)
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken
  – Dagelijkse schoonmaak van de hutten
  – Hutten met airconditioning (alleen Iris)
  – Welkomstdrankje
  – Entrée Nationaal Park de Hoge Veluwe
  – Entrée Museum Remagen
  – Entrée Johannisburg

  Niet inbegrepen
  – Reserveringskosten € 15
  – Fietshuur (incl. fietstas, helm en waterfles) € 165
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Op aanvraag
  – Huur E-bike
  – Speciale dieet wensen

 • Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 1: gemakkelijk.
  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie en goede fietsvaardigheden. Over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.

  Huur fietsen:
  Iris: fiets met 11 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm
  Allure:  fiets met 8 versnellingen (naaf) Gudereit hybride, inclusief fietstas, bidon en gebruik helm
  Huur E-Bike€330 voor twee weken ( alleen op aanvraag, beperkt beschikbaar, vroegtijdig boeken)

  Uw reis begint in Amsterdam
  In Amsterdam ligt het schip afgemeerd in het Oosterdok, niet ver van het Centraal Station.
  U wordt op zaterdag om 12.30 uur aan boord verwacht. Het schip zal om 13.00 uur de trossen losgooien en de haven verlaten.
  Als u later arriveert, wilt u ons dat dan laten weten via telefoon of e-mail?

  CONTACT
  Tel Iris: +31 (0)620245095
  Tel Allure: +31 (0)619531474
  Tel office:+31 (0)29931371
  e-mail: info@eurosailtravel.com

  Ligplaats Amsterdam

  Amsterdam Oosterdok weergeven op een grotere kaart